Μπισκότα θηλασμού: Το νέο trend για περισσότερη ροή γάλακτος

Μπισκότα θηλασμού: Το νέο trend για περισσότερη ροή γάλακτος

Άσε τα τσάγια, έλα να ψήσουμε μπισκότα

Αν έχεις υπάρξει μαμά που θηλάζει αποκλειστικά, ειδικά τους πρώτους μήνες ζωής του παιδιού, ξέρεις καλά πως ένα είναι το ερώτημα που σε βασανίζει: «Έχεις αρκετό γάλα για το παιδί»;

Και τι δεν κάνει η θηλάζουσα μαμά για να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος: Και μασάζ και θήλαστρο και τσάι αλλά ευτυχώς στο 2020, ήρθε η λύση που θα θέλαμε να έχει βρεθεί νωρίτερα.

Μπισκότα θηλασμού ή lactation cookies είναι το θαύμα και ουσιαστικά βάζεις στη συνταγή όλα εκείνα τα συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Και τι καλύτερο από το να ξυπνάς για νυχτερινό θηλασμό και να τρως χωρίς τύψεις το μπισκότο σου.

Τα μπισκότα θηλασμού μπορούν να τα τρώνε και οι υπόλοιποι στη φαμίλια χωρίς να καταλάβουν τη διαφορά αλλά η σύμβουλος θηλασμού Andrea Tran επισημαίνει πως στη συνταγή θα βάλεις όλα εκείνα τα συστατικά που περιέχουν γαλακτογόνα, ουσίες που φαίνεται να βοηθούν στην παραπάνω παραγωγή γάλακτος.

Βασικά λοιπόν υλικά θα είναι τα δημητριακά: η κλασική βρώμη που είναι καλή πηγή σιδήρου και όσο πιο καλός ο σίδηρος τόσο πιο καλή η παραγωγή γάλακτος.
Μαγιά μπύρας: που περιέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β που μόνο καλό μπορούν να κάνουν, εκτός από το να αυξήσουν την παραγωγή γάλακτος.
Λιναρόσπορος: που περιέχει φυτοοιστρογόνα καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που είναι εξίσου καλά για το μωρό και τη μαμά.
Τέλος το κριθάρι είναι μια καλή πηγή β-γλυκάνης, η οποία μπορεί να αυξήσει την προλακτίνη - την κύρια ορμόνη που χρειάζεται το σώμα για να παράγει μητρικό γάλα.

Οι ειδικοί εξηγούν πάντως πως ένας σύμβουλος θηλασμού είναι πάντα ευπρόσδεκτος, πως χρειάζεται περαιτέρω μελέτη αλλά επιμένουν πως τα μπισκότα δεν θα κάνουν κακό, αντίθετα μόνο να βοηθήσουν θα μπορέσουν.

Πάρε και μερικές εύκολες συνταγές για τα μπισκότα για να τις φτιάξεις γρήγορα όσο το μωρό κοιμάται.