Ναυτία στην εγκυμοσύνη; 5 αιθέρια έλαια για να την αντιμετωπίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ναυτία στην εγκυμοσύνη; 5 αιθέρια έλαια για να την αντιμετωπίσεις

Η ναυτία είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Το αίσθημα της ναυτίας είναι ένα από τα πιο άβολα πράγματα που μπορείς να νιώσεις. Ειδικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ναυτία είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που βιώνουν οι μέλλουσες μανούλες. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να ανακουφιστείς.

Πίνοντας παγωμένα ροφήματα, τρώγοντας ελαφριά, ήπια τρόφιμα, τρώγοντας αργά, μικρότερα και πιο συχνά γεύματα, αλλά και αποφεύγοντας οποιαδήποτε δραστηριότητα μετά το φαγητό είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αντιμετωπίσεις τη ναυτία.

Άγχος, ναυτία, αϋπνία: 6 ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν στο πι και φι

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις και κάποια αιθέρια έλαια είτε με τοπική χρήση, είτε σαν μέρος αρωματοθεραπείας. Δεν έχουν όλα το ίδιο αποτέλεσμα, όμως μπορείς να δεις παρακάτω μερικά από αυτά που θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις.

Αιθέριο έλαιο μέντας

«Ένα από τα πιο καλά μελετημένα αιθέρια έλαια για την ανακούφιση του πεπτικού συστήματος είναι η μέντα», αναφέρει η Nicole Stevens, Διευθύντρια Κλινικής Έρευνας στο DoTerra. Πολλαπλές κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν τη χρήση του ως φυσικό προϊόν που είναι εξαιρετικό για αισθήματα στομαχικής διαταραχής.

Αιθέριο έλαιο μάραθου

Το αιθέριο έλαιο μάραθου είναι επίσης γνωστό ότι βοηθά στην πέψη, το φούσκωμα και τις κράμπες που σχετίζονται με τη ναυτία, ενώ ηρεμεί και το πεπτικό σύστημα.

4 τρόποι για να καταπολεμήσεις τη ναυτία φυσικά

Αιθέριο έλαιο ginger

Ένα άλλο λάδι το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη, είναι το ginger. Αυτό το το αιθέριο έλαιο έχει μελετηθεί ως ένας ιδανικός τρόπος για την ηρεμία του στομαχιού.

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας επίσης βοηθά στη ναυτία

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η λεβάντα μπορεί να είναι χρήσιμη εάν η ναυτία σχετίζεται με πόνο ή άγχος, καθώς είναι αντιφλεγμονώδες και αναλγητική.



Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Το αιθέριο λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση της πρωινής αδιαθεσίας.