Όταν η χρήση του παιδικού αντηλιακού γίνεται… παιχνίδι

Όταν η χρήση του παιδικού αντηλιακού γίνεται… παιχνίδι

Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες, πριν τη λήξη κάθε σχολικής χρονιάς, είναι το να διαβάζω τις σχολικές εκθέσεις των παιδιών μου. 

Η αποτύπωση των σκέψεών τους στο χαρτί, επιφυλάσσει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, που σε κάνουν να ξεχνάς τις δυσκολίες όλης της χρονιάς και να ανυπομονείς για τις ερχόμενες διακοπές. Μία από αυτές ήταν και η έκθεση της 11χρονης κόρης μου για το καλοκαίρι, η οποία δεν σταματά να με εκπλήσσει κάθε φορά με το γραπτό της λόγο.

«Ποτέ κανείς δεν καταλαβαίνει πότε έρχεται το καλοκαίρι. Ξεχνιέσαι στις ατέλειωτες ώρες του χρόνου και δεν θυμάσαι τίποτα. Μόνο η μαμά μου δεν ξεχνάει τίποτα. Ούτε όταν με ξυπνάει και με βοηθάει να ετοιμαστώ για το σχολείο κάθε πρωί, ούτε όταν ετοιμάζει τα πράγματα για την παραλία. Η τσάντα που παίρνουμε μαζί μας στη θάλασσα έχει πάντα τη μάσκα μου, τα βατραχοπέδιλά μου και το αντηλιακό μου, με το οποίο συνήθιζε, όταν ήμουν πιο μικρή, να με κυνηγάει στην παραλία για να μην καώ από τον ήλιο», γράφει στη μία από τις τρεις παραγράφους της έκθεσής της για την αγαπημένη της εποχή.

Με… ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια

Είναι αλήθεια ότι μέχρι να μάθει να βάζει το αντιηλιακό μόνη της μου πήρε λίγο καιρό, σε αντίθεση με τον μεγαλύτερό της αδερφό, ο οποίος το έβλεπε περισσότερο ως… παιχνίδι. Σε αυτό βοήθησε και η «σκανδάλη» του παιδικού αντηλιακού Cien Sun SPF 50+ σε σπρέι, το οποίο αγοράζω, πλέον, σχεδόν κάθε τρεις εβδομάδες από το Lidl της γειτονιάς μου.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr