Μάθηση και παιχνίδι με LEGO® DUPLO®

Μάθηση και παιχνίδι με LEGO® DUPLO®

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία για έναν γονιό, από το να βλέπει κάθε μέρα το παιδί του να μεγαλώνει και να ανακαλύπτει τον κόσμο.

Ο αστείρευτος ενθουσιασμός για απλά, μικρά πράγματα, όπως ένας αστείος ήχος που κάνει ο μπαμπάς με το στόμα του, τα αμέτρητα φιλάκια της μαμάς, το γλυκό που έχει κρατήσει κρυφά η γιαγιά, δεν είναι μόνο στιγμές ευτυχίας για εκείνα, αλλά και στιγμές περηφάνειας για εμάς. Δεν χορταίνουμε να παρατηρούμε τις οξυδερκείς αν και «άγουρες» ακόμη παρατηρήσεις τους και να απολαμβάνουμε τις απρόβλεπτες αντιδράσεις τους απέναντι σε κάτι ολότελα καινούργιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα θέλαμε να μπορούσαμε να περνάμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί τους, παίζοντας. Το παιχνίδι είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να συνδυάσουμε μάθηση και ψυχαγωγία, δίνοντας στο παιδί διασκεδαστικές αφορμές να αναπτύξει τις δεξιότητες και τη φαντασία του, με εμάς να καμαρώνουμε στο πλάι του για τα… λιλιπούτεια κατορθώματά του. Αν αναρωτιέσαι, λοιπόν, ποιο είναι το ιδανικό δώρο να προσφέρεις σε ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, τα LEGO® DUPLO® είναι η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσες να κάνεις!

Πώς, όμως, ο πολύχρωμος κόσμος των DUPLO®, μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις ικανότητες του παιδιού; Πάμε να δούμε μερικούς τρόπους παρακάτω!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr