Ιδιαίτερα μαθήματα: Σε αυτή την πλατφόρμα βρίσκεις τον ιδανικό καθηγητή!

Ιδιαίτερα μαθήματα: Σε αυτή την πλατφόρμα βρίσκεις τον ιδανικό καθηγητή!

Μπορεί ο Ιανουάριος να είναι κατά γενικό κανόνα ο μήνας που εγκαινιάζουμε μια νέα χρονιά, οι περισσότεροι όμως από εμάς «σηματοδοτούν» τη δική τους νέα αρχή με την έλευση του Σεπτέμβρη. Οι διακοπές ήταν μία ξεκούραστη παύση που μας βοήθησε να γεμίσουμε «μπαταρίες», αποχαιρετώντας όμως σιγά σιγά τον Αύγουστο, όλοι επιστρέφουμε πίσω στη βάση μας προσπαθώντας να περάσουμε σε μία γενική ανασυγκρότηση. Έτσι, κάνουμε έναν πρόχειρο απολογισμό του χειμώνα που πέρασε, θέτοντας καινούργιους στόχους για αυτόν που θα έρθει και αναζητώντας τις λύσεις που θα μας βοηθήσουν να τους επιτύχουμε.

Με την επάνοδο του φθινοπώρου, πλησιάζει αναπόφευκτα και η στιγμή που θα χτυπήσει το πρώτο «κουδούνι» της χρονιάς στα σχολικά προαύλια, η περίοδος της επαναληπτικής εξεταστικής που θα σημάνει ένα νέο φοιτητικό εξάμηνο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, γονείς και φοιτητές κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα. Πολλές φορές οι παραδόσεις στη σχολική αίθουσα ή το αμφιθέατρο δεν είναι ικανές να καλύψουν τις ανάγκες του μαθητή ή του σπουδαστή, με αποτέλεσμα η πρόσθετη βοήθεια από κάποιον εκπαιδευτικό να κρίνεται το λιγότερο απαραίτητη. Αν ανήκεις λοιπόν σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, αν είσαι μαθήτρια, φοιτήτρια, ακόμη και μανούλα, ξέρουμε ποια είναι η ασφαλέστερη πλατφόρμα που πρέπει να επισκεφθείς για να βρεις τον ιδανικό καθηγητή για εσένα ή το παιδί σου αντίστοιχα!

KATHIGITES 1

Ιδιαίτερα VS Φροντιστήριο

Μία από τις πρώτες σκέψεις που περνάνε από το μυαλό κάποιου που αποφασίζει να αναζητήσει σχολική ή ακαδημαϊκή αρωγή, είναι αν θα πρέπει να επενδύσει σε κάποιο κατ’ οίκον ιδιαίτερο ή σε κάποιο ειδικευμένο φροντιστήριο. Για όσους βέβαια έχουν ήδη δοκιμάσει στο παρελθόν τη δεύτερη επιλογή, δεν υπάρχει κανένα απολύτως δίλημμα αφού γνωρίζουν από πρώτο «χέρι» την αναποτελεσματικότητα των πολυάριθμων τμημάτων, καθώς και την πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση, τη σπατάλη χρόνου μετακινούμενοι από και προς αυτό. Οι παραπάνω λόγοι, λοιπόν, είναι αυτοί που κάνουν γονείς και φοιτητές να στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα ιδιαίτερα (ή και online) μαθήματα και συγκεκριμένα στη διαδικτυακή πλατφόρμα Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών που λειτουργεί από το 2013. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, μέσω του οποίου μπορεί κάποιος δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση, να αναζητήσει, να συγκρίνει βιογραφικά και τέλος, να επιλέξει μέσα από μία μεγάλη λίστα καταρτισμένων πτυχιούχων και πιστοποιημένων με άδεια διδασκαλίας καθηγητών.

KATHIGITES 2

Ιδανικό για μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου

Μπορεί η παραπάνω πλατφόρμα να περιλαμβάνει καθηγητές ξένων γλωσσών (Αγγλικών, Γερμανικών, Τούρκικων, Ρωσικών, Κινέζικων, Ισπανικών κλπ), ακαδημαϊκών μαθημάτων όπως είναι τα Οικονομικά ή η Ηλεκτρολογία, ακόμη και μουσικών οργάνων, αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η διευκόλυνση, η σιγουριά και η εμπιστοσύνη που παρέχει στους γονείς των μαθητών, ιδιαίτερα των εκείνων που διανύουν τις τάξεις του Δημοτικού. Παλαιότερα, μπορεί να βρίσκαμε καθηγητή για το παιδί μέσω κάποιας διφορούμενης και αναξιόπιστης αγγελίας, μέσω κάποιου γνωστού με την πατροπαράδοτη μέθοδο «στόμα με στόμα», δεν μπορούσαμε όμως να είμαστε διόλου σίγουροι για την επιλογή μας. Στον αντίποδα, όλοι οι καθηγητές που περιλαμβάνει η πλατφόρμα είναι απόφοιτοι παιδαγωγικών τμημάτων, με πολλούς να έχουν ειδίκευση σε μαθησιακές δυσκολίες, εγκεκριμένων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το κυριότερο, είναι όλοι πιστοποιημένοι από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων, ο οποίος επιβεβαιώνει πως είναι στην ψυχική και σωματική κατάσταση να μπορούν να διδάξουν. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αισθάνεσαι πλέον άγχος και ανασφάλεια για το ποιος θα αναλάβει την καθημερινή μελέτη του μικρού σου, ούτε για το πόσο έμπιστος είναι αυτός ο «άγνωστος» που μπαινοβγαίνει τόσο τακτικά στο σπίτι σου.

KATHIGITES 3

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως επιλέγοντας κάποιον καθηγητή, μπορείς αρχικά να προγραμματίσεις μαζί του ένα ραντεβού γνωριμίας μέσω του οποίου θα δεις εσύ ή το παιδί αν υπάρχει η απαραίτητη «χημεία» για να συνεχίσετε με κάποια πιθανή συνεργασία. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στον Αύγουστο, καλό θα ήταν όμως να βιαστείς και να επισκεφθείς όσο πιο σύντομα την πλατφόρμα Πανελλήνιο Δίκτυο Καθηγητών, καθώς όσο πιο κοντά πλησιάζουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, τόσο τα δίδακτρα «ανεβαίνουν» και η διαθεσιμότητα των καθηγητών περιορίζεται!