Το ιδανικό παιδικό δωμάτιο

Το ιδανικό παιδικό δωμάτιο

Είναι αυτό που δεν είναι γεμάτο βλαβερές ουσίες και που θα αποτελέσει ιδανικό χώρο για να μεγαλώσει το παιδί σας.

Στα πρώτα έτη της ζωής τους τα παιδιά αναπτύσσονται με τρομερή ταχύτητα και κοιμούνται πολλές ώρες. Ο χώρος τους πρέπει να έχει ιδανική θερμοκρασία και να είναι ευχάριστος γι' αυτά, ώστε να μπορούν να περνούν όσες ώρες χρειάζονται εκεί μέσα.

Καλό είναι να προσέξετε να μην είναι γεμάτος αιχμηρές και επικίνδυνες γωνίες, ενώ από την ποιότητα του ξύλου από το οποίο θα είναι κατασκευασμένα τα έπιπλα εξαρτάται το αν θα ξεφλουδίζουν και θα πληγώνουν τα χεράκια των παιδιών.

Προτιμήστε μασίφ ξύλο, φινιρισμένο με κερί, λάδι ή αλισίβα ή αν θέλετε κάτι φθηνό μπορείτε να επιλέξετε κόντρα πλακέ, στην οποία όμως οι ενώσεις γίνονται με μια ουσία που έχει μεγάλη ποσότητα φορμαλδεΰδης – ουσία εντελώς ανεπιθύμητη σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Τα έπιπλα με χαμηλές τιμές φολμαλδεΰδης θα τα ξεχωρίσετε από το ειδικό σήμα προστασίας του περιβάλλοντος που διαθέτουν. Μία πολύ καλή επιλογή είναι και τα χρησιμοποιημένα έπιπλα από τα οποία έχουν εκλυθεί ήδη από τα προηγούμενα χρόνια χρήσης τους οι διαλυτικές ουσίες και οι πλαστικοποιητές και είναι ιδανικά για παιδικά δωμάτια.