Γιορτή της Μητέρας - Φέτος το Mothersblog.gr γιορτάζει διαφορετικά

Γιορτή της Μητέρας - Φέτος το Mothersblog.gr γιορτάζει διαφορετικά

Μαμά δεν είναι μόνο εκείνη που γεννάει αλλά και εκείνη που μεγαλώνει ένα παιδί και αυτή τη μαμά αποφάσισε να τιμήσει φέτος το Mothersblog.gr.

Οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει τη μητρότητα με την εγκυμοσύνη και τους δεσμούς αίματος που συνδέουν μητέρα και παιδί. Υπάρχουν όμως γυναίκες που κατέκτησαν αυτό τον τίτλο και υποστηρίζουν τον ρόλο της μάνας με υπευθυνότητα και αμέριστη αγάπη, χωρίς να είναι βιολογικές μητέρες.

Γιατί στην πραγματικότητα, μάνα δεν είναι μόνο αυτή που γεννάει, αλλά και αυτή που μεγαλώνει ένα παιδί! Αυτό είναι το motto του Mothersblog.gr για φέτος, διότι αξίζει να γνωρίσουμε και να τιμήσουμε τις γυναίκες που δεν μπόρεσαν ή δεν έτυχε να γίνουν βιολογικές μητέρες, αλλά παρόλα αυτά, επέλεξαν να αναλάβουν την ευθύνη ενός παιδιού, να το μεγαλώσουν και να το φροντίσουν με όλη τους την αγάπη!

Αληθινή & ανιδιοτελής αγάπη

Μάνα δεν είναι μόνο αυτή που γεννάει, αλλά και αυτή που μεγαλώνει ένα παιδί!

Την ουσία αυτής της πρότασης αποκαλύπτει και ξεδιπλώνει μέσα από τα άρθρα και τις συνεντεύξεις που θα δείτε στο αφιέρωμα.

Τι θα δείτε στο αφιέρωμα αναλυτικά:

Συνεντεύξεις με ανάδοχες μητέρες που μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες. Η Σύλβια, η Χριστίνα και η Παναγιώτα, μιλούν για τα παιδιά που μπήκαν στη ζωή τους μέσω του προγράμματος αναδοχής παιδιών του Κέντρου Βρεφών «Η Μητέρα».

Συνεντεύξεις τεσσάρων ξεχωριστών γυναικών Μητέρων SOS, μία από κάθε Χωριό που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η Γεύση Αγγέλογλου, η Ευαγγελία Χατζηδάκη, η Νίκη Πετράτου και η Σούλα Πεχλιβανίδου μιλούν για το πώς είναι να μεγαλώνουν παιδιά που δεν τα έχουν γεννήσει που όμως για τις ίδιες είναι παιδιά τους.

Μια γιαγιά γράφει για τη μητρότητα που ζει για δεύτερη φορά, μέσα από τα εγγόνια της. Στην περίπτωση της Βέτας Πετράκη, ισχύει η παροιμία «του παιδιού μου το παιδί, είναι δυο φορές παιδί μου». Η ιστορία της ξεδιπλώνει την αληθινή αγάπη που νιώθει μια γιαγιά για τα εγγόνια της, ξεχνώντας κάποιες φορές ότι δεν είναι η μαμά των παιδιών, αλλά η γιαγιά τους.

Άρθρα των ψυχολόγων - συνεργατών: Η Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, η Μαρίνα Μόσχα, η Χρύσα Παπακυργιάκη, η Μυρτώ Κογεβίνα, η Κατερίνα Ευστρατιάδου και ο γυναικολόγος του Mothersblog.gr, Μενέλαος Λυγνός, γράφουν για την ψυχολογία μιας γυναίκας που γίνεται μαμά, είτε βιολογικά, είτε όχι.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε στο αφιέρωμα που ετοίμασε η ομάδα του Mothersblog.gr για τη φετινή Γιορτή της Μητέρας.

Promobox 740x140