Πώς θα γνωρίσουν τα μικρά μας την ομορφιά της άγριας φύσης μέσω του παιχνιδιού;

Πώς θα γνωρίσουν τα μικρά μας την ομορφιά της άγριας φύσης μέσω του παιχνιδιού;

Καθώς τα μικρά μας μεγαλώνουν και αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κόσμο γύρω τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η λαχτάρα, η ανυπομονησία και η περιέργειά τους, να «ρουφήξουν» κάθε πληροφορία για το περιβάλλον με το οποίο αλληλεπιδρούν.

Βέβαια, έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που εξάπτει περισσότερο τη φαντασία τους, είναι τα μακρινά και ανεξερεύνητα μέρη της Γης, που ακριβώς επειδή δεν τα γνωρίζουν, τους γεννούν διαρκώς απορίες τις οποίες μόνο ένας γενναίος εξερευνητής που τα έχει επισκεφθεί, θα ήταν σε θέση να απαντήσει.

Ναι, είναι απίστευτο πώς τα μικρά μας καταφέρνουν να μας αποστομώνουν με τις απορίες τους! Ωστόσο, ακόμη και αν δεν διαθέτουμε τις γνώσεις για να λύσουμε κάθε τους ερώτημα, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις ερωτήσεις που μας κάνουν τα παιδιά και μέσα από αυτές, να καλλιεργήσουμε την αγάπη τους για τα ζώα και τη φύση. Μπορεί μία οικογενειακή αποστολή στα πιο δύσβατα μέρη της ζούγκλας ή ένα υποβρύχιο ταξίδι στα άδυτα του ωκεανού να μοιάζει ένα άπιαστο όνειρο, όμως μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, έχουμε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουμε! Να φέρουμε δηλαδή την άγρια φύση στο... σπίτι μας και να γίνουμε φίλοι με τα παράξενα πλάσματα που κατοικούν αυτή τη μυστηριώδη πλευρά της Γης.

Πώς θα το καταφέρουμε; Γνωρίζοντάς τα καλύτερα μέσα από τα ευφάνταστα σετ της νέας σειράς LEGO® Friends Ζούγκλα αλλά και μέσα από τα λόγια των έμπειρων εξερευνητών του National Geographic!

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr