Η ώρα ησυχίας είναι ευεργετική για τον εγκέφαλο των παιδιών

Η ώρα ησυχίας είναι ευεργετική για τον εγκέφαλο των παιδιών
5 tips για γονείς!

Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά χρειάζονται τόση ώρα ησυχίας όση ώρα χρειάζονται και για το παιχνίδι τους.

Ώρα ησυχίας! Αυτές οι λέξεις φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες από ένα ήσυχο σπίτι, ένα παιδί που ξεκουράζεται και μερικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης για τους γονείς. Αλλά αλήθεια, γιατί η ώρα ησυχίας είναι τόσο σημαντική;

Οι μερικές ώρες ησυχίας είναι σημαντικές μέσα στη μέρα ενός μικρού παιδιού και φυσικά ο λόγος δεν είναι μόνο επειδή μπορούν να ξεκουράσουν αυτά τα μικρά ανθρωπάκια. Η ρουτίνα ησυχίας, δηλαδή το καθημερινό πρόγραμμα ξεκούρασης, βοηθά τα παιδιά να αποφορτιστούν συναισθηματικά και να διαχειριστούν τις απογοητεύσεις τους και κατ επέκταση όλα τους τα συναισθήματα. Μερικές ώρες ησυχίας μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά, να τα γεμίσουν ενέργεια και να ενθαρρύνει τη συνεχή περιέργειά τους. Η συχνή ξεκούραση είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του σώματος, γι' αυτό τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να ξεκουράζονται μερικές ώρες πριν τον βραδινό τους ύπνο.

Δημιουργώντας μία ήσυχη ώρα στη μέρα, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να χειριστεί καλύτερα τους στρες στον δικό του λιλιπούτειο κόσμο. Δείτε πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με αυτές τις 5 δραστηριότητες ηρεμίας για παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr