Μαρία Ηλιάκη δεν φαντάζεσαι τι άλλο σε περιμένει από τη στιγμή που θα περπατήσει το παιδί

Πατούλια Κατερίνα
Μαρία Ηλιάκη δεν φαντάζεσαι τι άλλο σε περιμένει από τη στιγμή που θα περπατήσει το παιδί

Η Μαρία Ηλιάκη παραδέχτηκε αυτό που κάθε νέα μαμά έχει βιώσει όταν το παιδί της κάνει τα πρώτα του βήματα.

Από τις 31 Μαΐου που η Μαρία Ηλιάκη έγινε μαμά για πρώτη φορά, φέρνοντας στον κόσμο την κόρη της, που θα πάρει το όνομα Κατερίνα, ο τρόπος με τον οποίο στέκεται απέναντι στην μητρότητα την έχει μετατρέψει σε μια πραγματική μαμά influencer. Κι αυτό γιατί έχει καταφέρει να μοιράζεται και τις δυσκολίες μιας νέας μαμάς και τις προκλήσεις και τα καλά και τα πιο δύσκολα με τρόπο ρεαλιστικό και αυθόρμητο. Χωρίς στυλιζαρισμένα posts, η παρουσιάστρια του Τι λες Τώρα, έχει καταφέρει να μας βάλει στην καθημερινότητά της και να ζήσουμε κι εμείς μαζί της- να ξαναζήσουμε δηλαδή- όσα περάσαμε στην φάση που βρέθηκε και η Μαρία.

Μαρία έρχονται κι άλλες αλλαγές τώρα που περπάτησε το παιδί

Στα πρόσφατα stories της η Ηλιάκη παραδέχτηκε μια μεγάλη αλήθεια για τη ζωή τώρα που η κόρη της θα γίνει ενός έτους και περπατάει ήδη.

«Μου το λέγανε, μόλις περπατήσει το παιδί, εκεί να δεις κούραση, είχαν δίκιο, πολύ δίκιο, σχεδόν αναπολώ τις στιγμές που την είχα αγκαλίτσα και θήλαζα, τουλάχιστον θα χάσουμε κανένα κιλό ακόμα», παραδέχτηκε η Ηλιάκη.

Εμείς πάλι έχουμε να την προϊδεάσουμε για μερικές ακόμα αλλαγές που θα την κουράσουν, τώρα που το παιδί «χρόνιασε»!

Το σπίτι και ειδικά το πάτωμα θέλει καλύτερο καθάρισμα. Το μωρό που δεν είναι πια μωρό, ακουμπάει παντού, πέφτει και ξανασηκώνεται κι εσύ απλά είσαι από πίσω του και καθαρίζεις. Εννοείται πως στο σπίτι όλοι πια αφήνουν τα παπούτσια έξω από την πόρτα.

Το καρότσι γίνεται άχρηστο. Γιατί το μωρό πολύ απλά δεν βρίσκει καμία χρησιμότητα στο να κάθεται και να μην χρησιμοποιεί τα πόδια του. Οπότε, οι ανέμενες εκείνες εποχές που βγαίνατε για ένα φαγητό και το μωρό ρέμβαζε στο καρότσι του, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τα παπούτσια έρχονται στο προσκήνιο: Εσύ επιλέγεις τα σούπερ ανατομικά, τα ιδανικά για τα πρώτα βήματα που να είναι όμως και super cute, που να έχουν και σωστό design για να αναπνέει το πόδι του παιδιού κι εκείνο:

Α) είτε τα βάζει στο στόμα

2) προτιμά να περπατά ξυπόλητο

3) δεν θέλει να τα φορέσει με τίποτα

Χάνεις πέντε λεπτά από τη ζωή σου, κάθε φορά που το παιδί σκοντάφτει: Και δεν σκοντάφτει απλά, στα πρώτα αυτά βήματα σαν μικρή πάπια, πέφτει και πέφτει ακόμα κι αν το κρατάς από το χέρι. Και δεν πέφτει όταν δεν το βλέπεις, καταφέρνει να πέσει εκεί μπροστά στα μάτια σου.

Το παιδί κουράζεται από το περπάτημα, εσύ κουράζεσαι τριπλά: Αν το παιδί κουράζεται από τη νέα του ασχολία, το να περπατά, εσύ κουράζεσαι τριπλάσια. Και περπατάς και αγχώνεσαι και σκύβεις για να βοηθάς τα πρώτα αυτά βήματα - και η μέση πονάει- και κοιμάσαι κατάκοπη, σχεδόν πριν το μωρό.

Καταλαβαίνεις πως η φάση «έχω στο σπίτι ένα βρεφάκι, τελείωσε»! Και είναι ωραίο που μπαίνουμε σε μια νηπιακή φάση που έχει τις δικές της χάρες αλλά κρύβει και μια γλυκόπικρη αίσθηση, για τη μωρουδίλα που σιγά σιγά φεύγει!

Η Μαρία το είχε πει πολύ απλά και κατανοητά

«Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι.. δεν υπάρχει Οδηγός Του Καλού Γονιού υπάρχει όμως το ένστικτο και αργότερα η εμπειρία που είναι πολύ σπουδαίος δάσκαλος. Αν έχεις γίνει γονιός για πρώτη φορά προσπάθησε να μην ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου…είναι πολλά αυτά που θα ακούσεις, πολλές οι γνώμες και ακόμη περισσότερες οι συμβουλές. Τα προγράμματα των άλλων είναι υπέροχα μπορεί όμως να μην ταιριάζουν σε σένα κ το μωρό σου. Και να θυμάσαι πως αν νιώσεις ένα βάρος να σε λυγίζει γιατί είναι όλα πρωτόγνωρα και δύσκολα στην αρχή…πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου…κλάψε φώναξε ζητά βοήθεια κ να είσαι πάντα επιεικής με σένα ..Πες «χρειάζομαι ένα λεπτό» και πάρτο! Θυμήσου ότι είσαι άνθρωπος και κανείς ό,τι καλύτερο μπορείς», είχε γράψει και συμφωνούμε και υπογράφουμε!

https://www.instagram.com/p/Cb5Y3wfMLHd

Η μητρότητα είναι ένα ταξίδι..δεν υπάρχει Οδηγος Του Καλού Γονιου υπάρχει όμως το ένστικτο και αργότερα η εμπειρία που είναι πολύ σπουδαίος δάσκαλος. Αν έχεις γίνει γονιός για πρώτη φορά προσπάθησε να μην ασκείς μεγάλη πίεση στον εαυτό σου…είναι πολλά αυτά που θα ακούσεις, πολλές οι γνώμες και ακόμη περισσότερες οι συμβουλές. Τα προγράμματα των άλλων είναι υπέροχα μπορεί όμως να μην ταιριάζουν σε σένα κ το μωρό σου. Και να θυμάσαι πως αν νιώσεις ένα βάρος να σε λυγίζει γιατί είναι όλα πρωτόγνωρα και δύσκολα στην αρχή…πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου…κλάψε φώναξε ζητά βοήθεια κ να είσαι πάντα επιεικής με σένα ..Πες «χρειάζομαι ένα λεπτό» και παρτο! Θυμήσου ότι είσαι άνθρωπος και κανείς ο,τι καλύτερο μπορείς

DPG Network