Το σχολείο είναι φίλος του παιδιού

Το σχολείο είναι φίλος του παιδιού

Το παιδί σας μπορεί να κάνει το σχολείο ένα πολύ αγαπημένο περιβάλλον του.

Το παιδί είναι προσκολλημένο στην οικογένειά του τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Γύρω στην ηλικία των πέντε, ωστόσο, ξεκινάει η ζωή του μέσα στο προαύλιο του σχολείου.. διαδικασία που μπορεί αρχικά να γίνει επώδυνη τόσο για τους γονείς όσο και για το ίδιο το παιδί.

Είναι καλό οι γονείς να μάθουν από νωρίς στο παιδί τους πως σύντομα θα περνάει πολύ χρόνο μέσα σε ένα νέο χώρο, το σχολείο. Είναι σημαντικό οι ίδιοι να μην είναι υπερπροστατευτικοί και να ενθαρρύνουν σε κάθε ευκαιρία το εκπαιδευτικό περιβάλλον. Οι γονείς που από τα πρώτα χρόνια προετοιμάζουν το έδαφος για μια τέτοια μετάβαση έχουν σίγουρα το πλεονέκτημα, απέναντι σε εκείνους που ανησυχούν υπερβολικά για το τι θα κάνει το αγγελούδι τους αυτές τις ώρες του σχολείου.

Μια συζήτηση με τους δασκάλους και μια τυπική γνωριμία με τους άλλους γονείς της ίδιας τάξης μπορεί να καθησυχάσει τα πνεύματα. Και να μεταφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο παιδί που πρέπει σταδιακά να αναγνωρίσει το σχολείο ως ένα πλαίσιο κοινωνικοποίησης και προσωπικής ανάπτυξης και ως μια πηγή χαράς και παιχνιδιού. Το σχολείο εξάλλου δεν είναι εχθρός του παιδιού, αλλά ένας πολύ καλός του φίλος.