Όταν τα παιδιά γίνονται μικροί Πικάσο

Όταν τα παιδιά γίνονται μικροί Πικάσο

Τι γίνεται όταν το παιδί σας θέλει να ζωγραφίσει όλο το σπίτι;

Αρκετά email μας έχουν έρθει από μητέρες που γράφουν για ιστορίες των παιδιών τους που ζωγραφίζουν τους τοίχους όταν οι ίδιες γυρνάνε την πλάτη τους για ένα λεπτό. Άλλες είναι χαριτωμένες και άλλες κραυγάζουν την απελπισία των μητέρων από μακριά.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, που οι γυναίκες βιώνουν αντίστοιχα περιστατικά θα έπρεπε να είναι πολύ χαρούμενες γιατί η ζωγραφική είναι ένας τρόπος να εκφραστούν τα παιδιά με ειλικρίνεια και δημιουργικότητα και με κανέναν τρόπο δεν πρέπει τα παιδιά να επιπλήττονται έμμεσα ή άμεσα όταν εκφράζονται. Είναι σαφώς κατανοητό ότι και οι μαμάδες με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δεν είναι πάντα εύκολο να τρέχουν πίσω από τα παιδιά τους και να καθαρίζουν τους τοίχους και τα έπιπλα, έτσι αν διαπιστώσετε ότι το παιδί σας είναι ένας μικρός Πικάσο μπορείτε να έγκαιρα να κάνετε κάτι για να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι.

Βάψτε λοιπόν τους τοίχους από ειδικό πλαστικό χρώμα σε σκούρα απόχρωση που ενδείκνυνται για ζωγραφική με κιμωλίες όπως ένας μαυροπίνακας. Έτσι μπορείτε εύκολα να σβήνετε τις ζωγραφιές, αν και καλύτερα να αφήσετε το παιδί σας να μόνο να διαλέγει τι θέλει να κρατήσει από τις δημιουργίες του και τι όχι. Αν περάσετε και το ειδικό μαγνητικό χρώμα θα μπορείτε να βάζετε και εικόνες για το εμπνέεται. Με τον τρόπο αυτό και θα κάθεται στο δωμάτιο του και δεν θα ζωγραφίζει παντού στο σπίτι γιατί θα έχετε βάλει όρια στις σκανταλιές, αλλά όχι τη δημιουργικότητα του.