Μαμά, πήραμε έλεγχο

Μαμά, πήραμε έλεγχο

Οι βαθμοί σου είναι με άριστα το δέκα ή το είκοσι;

Πιστεύατε ότι οι δύσκολες μέρες των ελέγχων τελείωσαν την ημέρα που τελειώσατε το σχολείο; Χωρίς τον ξενοδόχο λογαριάζατε κυρίες μου, διότι ήρθαν οι μέρες που όχι μόνο θα παίρνετε ελέγχους, αλλά θα πρέπει να μαλώνετε κι όχι να σας μαλώνουν.

Υπάρχουν παιδιά για τα οποία θα σας πουν ότι έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Όσο τρομακτικό κι αν ακούγετε αυτό, πιστέψτε με δεν είναι. Οι δυσκολίες αυτές δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι τα παιδιά αυτά έχουν μειωμένη νοημοσύνη. Απεναντίας, πολλά από αυτά είναι και ιδιαίτερα έξυπνα.

Υπάρχουν και παιδιά τα οποία απλώς δεν είναι επιμελή με τα μαθήματα τους και το σχολείο. Μπορεί όμως να έχουν άλλα ταλέντα και δεξιότητες, να ζωγραφίζουν ή να τραγουδούν πολύ ωραία, να κάνουν κάποιο σπορ πολύ καλά ή απλώς να είναι ο υπέροχος εαυτός τους.

Δεν θα σας πω ψέματα. Κι εγώ σαν μαμά θα προτιμούσα τα παιδιά μου να είναι καλές μαθήτριες, να σπουδάσουν και να γίνουν σπουδαίες επιστήμονες. Από την άλλη πλευρά, ξέρω πάρα πολλούς καλούς μαθητές, με άριστες συστάσεις από τους καθηγητές τους, με σπουδαία πτυχία, που δεν έχουν ούτε σπουδαία (ή και καθόλου) δουλειά, ούτε είναι ευτυχισμένοι. Δεν πειράζει, ας μην γίνουν όλοι πυρηνικοί φυσικοί, ούτε κι εμείς μαμάδες πυρηνικών φυσικών.

Χίλιες φορές ευτυχισμένα παιδιά κι ας είναι και κουμπούρες!