Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων παιδιού: Οι αληθινές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο(φωτός)

Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων παιδιού: Οι αληθινές ιστορίες που συγκλόνισαν τον κόσμο(φωτός)

Τα σοκαριστικά γεγονότα που μας έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας

20 Νοεμβρίου. Παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού σήμερα. Φέτος, η σημαντική αυτή ημέρα είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών. Φυσικά δεν πρέπει να περιμένουμε τη σημερινή ημέρα για να ενδιαφερθούμε για τα εκατομμύρια των παιδιών ανά τον κόσμο τα οποία πεινάνε, είναι άστεγα, εκμεταλλεύονται, κακοποιούνται...


Εμείς επιλέξαμε να αφοσιωθούμε στο θέμα της παιδικής εκμετάλλευσης, βίας και κακομεταχείρισης. Είναι γεγονός, σε πολλές χώρες του πλανήτη μας τα παιδιά στερούνται βασικών δικαιωμάτων τους. Δεν έχουν το δικαίωμα της γνώμης και πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γονιών τους. Η κάθε πιθανή αντίδρασή τους συνεπάγεται άσκηση βίας.


Ένα από τα πιο θλιβερά γεγονότα είναι και η επιβολή του γάμου σε παιδάκια! Είναι απίστευτο το πώς οι γονείς ανταλλάσουν επί της ουσίας τα παιδιά τους και τα παντρεύουν με πολύ μεγάλους συζύγους για λίγα χρήματα. Αξιοσημείωτα είναι τα εξής: Σε ορισμένες περιοχές της Αιθιοπίας, το 50% περίπου των ανήλικων κοριτσιών παντρεύεται σε ηλικίες κάτω των 15, τη στιγμή που γενικά στη Νότιο Αφρική επιτρέπεται και με νόμο ο γάμος μετά τα 12 έτη! Τα τελευταία τρία χρόνια στην Τουρκία, 134.629 ανήλικα κοριτσάκια οδηγηθήκαν από τους γονείς τους σε αναγκαστικό γάμο με ηλικιωμένους (ως επί το πλείστον). Στη Σαουδική Αραβία μπορείς να... αγοράσεις μια νύφη αν αυτή έχει κλείσει τα 8 χρόνια (!). Στην κατάταξη του UNFPA, η χώρα στην οποία πραγματοποιούνται οι περισσότεροι γάμοι ανηλίκων είναι η Νιγηρία.


Κατά καιρούς έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας αρκετές ιστορίες κοριτσιών που αναγκάστηκαν να παντρευτούν από πολύ μικρές. Όλοι θυμόμαστε τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Νάντα Αλ Αχντάλ, του γλυκού κοριτσιού από την Υεμένη, η οποία χαρακτηριστικά είχε τονίσει: «Θα σας έκανε χαρούμενους να με παντρέψετε; Ο θάνατος θα ήταν καλύτερη επιλογή για μένα» H μικρούλα κατηγόρησε δημοσίως τους γονείς της, οι οποίοι ήθελαν να την παντρέψουν για να πάρουν φυσικά χρήματα!


Χαραγμένη καλά στη μνήμη μας έχει μείνει και η ιστορία της Aφγανής Bibi Aisha, η οποία παντρεύτηκε τον Ταλιμπάν σύζυγό της στα 14 μόλις της χρόνια. Η ίδια κακοποιούταν διαρκώς από το σύζυγό της και όταν επιχείρησε να δραπετεύσει από αυτόν, εκείνος της έκοψε με μαχαίρι την μύτη και τα αφτιά της. Η δύναμη αυτής της κοπέλας αποτέλεσε παράδειγμα για όλους μας.


Τέλος, η πιο πρόσφατη και θλιβερή ιστορία έρχεται από την Υεμένη, όπου και ένα 8χρονο κοριτσάκι, η Rawan, πέθανε από εσωτερική αιμορραγία. Τη νύχτα του γάμου, μετά τη σεξουαλική επαφή με τον... 40χρονο σύζυγό της, έπαθε ρήξη μήτρας. Παρόλο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Μήπως ήρθε η ώρα να λάβουμε δράση και να υποστηρίξουμε πιο ενεργά τα δικαιώματα των παιδιών; Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε και πιο μακριά; Πέρα από τα ελληνικά σύνορα; Μας αφορά όλους!


• Και αν ακόμη δεν έχετε πειστεί για τη θλιβερή αυτή κατάσταση (βλέπε αναγκαστικούς γάμους ανηλίκων και κακομεταχείρησή τους) θα αλλάξετε γνώμη κοιτάζοντας απλά τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery...

Τέλος, δείτε παρακάτω και το συγκλονιστικό video. Περιμένουμε σχόλιά σας