Μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου; Πώς να αντιμετωπίσεις την κακοσμία

Μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου; Πώς να αντιμετωπίσεις την κακοσμία

Ξεκίνα βουρτσίζοντας τακτικά τα δόντια της.

Αν έχεις παρατηρήσει ότι μυρίζει άσχημα η αναπνοή της γάτας σου, η πιθανότερη αιτία είναι το γεγονός ότι δεν φροντίζεις τη στοματική της υγεία.

Για να αποφύγεις την ασθένεια των ούλων και τις ολέθριες επιπτώσεις της τόσο στην αναπνοή όσο και στη γενική υγεία της γατούλας σου, θα πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια της τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

hang-niu-Tn8DLxwuDMA-unsplash.jpg

Πώς θα βουρτσίσεις σωστά τα δόντια της γάτας σου

Η διαδικασία είναι απλή: κράτησε το κεφάλι της με το ένα χέρι και με το άλλο άνοιξε το στόμα της. Στη συνέχεια πάρε μια μαλακή οδοντόβουρτσα παιδικού μεγέθους, βάλε πάνω οδοντόκρεμα ειδική για γάτες (αν και μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με σκέτο νερό) και βούρτσισε απαλά τα δόντια της, χαϊδεύοντάς την παράλληλα στο κεφάλι ώστε να παραμένει ήρεμη.

Πώς θα κρατήσεις τη γάτα σου μακριά από τον πάγκο της κουζίνας μια για πάντα

Εάν το κατοικίδιο ζωάκι σου αντιστέκεται, οι κτηνίατροι προτείνουν να βάλεις λίγο νερό από μια κονσέρβα τόνου στο δάχτυλο που θα χρησιμοποιήσεις για να ανοίξεις το στόμα του πριν ξεκινήσεις το βούρτσισμα.

Και αν η κακοσμία συνεχιστεί;

Εάν η δυσάρεστη οσμή συνεχιστεί ακόμα και μετά από μια περίοδο τακτικού βουρτσίσματος - ειδικά αν εμφανίζει και άλλα σημάδια στοματικής δυσφορίας - απευθύνσου σε έναν κτηνίατρο, καθώς μπορεί να είναι σύμπτωμα κάτι πιο σοβαρού.

Η στοματική φροντίδα των κατοικίδιων είναι το Νο1 πράγμα που μπορείς να κάνεις για να του χαρίσει μια ποιοτική, καλύτερη και μακροβιότερη ζωή.

Ανεξάρτητα από το αν το βούρτσισμα καταπολεμά αποτελεσματικά την κακοσμία της γάτας σου, συνιστώνται τακτικοί οδοντιατρικοί έλεγχοι (τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο).