Πότε πρέπει να ξεκινήσω τις προετοιμασίες για το γάμο μου; Μήπως έχω αργήσει;

Πότε πρέπει να ξεκινήσω τις προετοιμασίες για το γάμο μου; Μήπως έχω αργήσει;

Μία queen νύφη μας ρωτά

Αγαπημένο μου Queen,
Έχουμε αποφασίσει με τον αρραβωνιαστικό μου να παντρευτούμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά δεν έχω ξεκινήσει ακόμα τίποτα. Οι φίλες μου, μου λένε πως δε θα προλάβω να κάνω τίποτα και πως έχω αργήσει. Δε σας κρύβω ότι έχω κάπως αγχωθεί, αλλά και πάλι το πρόγραμμά μου είναι τόσο δύσκολο και άδεια από τη δουλειά δεν μπορώ να κάνω. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε και να μου πείτε τι πρέπει να κάνω και πότε;

Ευχαριστώ, Θάλεια

Αγαπητή μας Θάλεια,

Καταρχάς το άγχος δε βοήθησε κανέναν και ιδιαίτερα καμία νύφη. Οι φίλες σου κακώς σε αγχώνουν γιατί γενικώς είσαι σε κανονικά πλαίσια. Οι προετοιμασίες ενός γάμου μπορούν να ξεκινήσουν 12 μήνες πριν αλλά όλα μπορείς να τα προλάβεις ακόμη και μέσα σε ένα εξάμηνο. Απλά θα σε συμβουλεύαμε, πως πρέπει σιγά σιγά να οργανώνεσαι και τουλάχιστον να κανονίσεις τα πρώτα και κάπως πιο δύσκολα.

Δηλαδή, καλό θα ήταν μέσα στις επόμενες ημέρες να αποφασίσετε με τον αρραβωνιαστικό σου την ακριβής ημερομηνία, τον τόπο που θα διεξαχθεί ο γάμος και την ώρα. Επισκεφθείτε την εκκλησία που θέλετε και κλείστε την ώρα και την ημερομηνία. Ειδικά αν πρόκειται να παντρευτείτε σε κάποιον παραθαλάσσιο προορισμό, πρέπει να βιαστείς. Έπειτα, πρέπει να φτιάξετε μία πρόχειρη λίστα καλεσμένων για να έχετε όλον τον καιρό να την προσαρμόσετε. Θα δεις ότι συνεχώς θα προσθέτεις και θα αφαιρείς ονόματα, οπότε καλό θα ήταν να μην το αφήσεις για το τέλος. Επιπλέον, η συγκεκριμένη λίστα θα αποτελέσει και το διάγραμμά σας για τα έξοδα του γάμου. Μην αμελήσετε βέβαια να κάνετε και μία μικρή έρευνα στους χώρους των δεξιώσεων. Οι καιροί είναι δύσκολα και όλα τα ζευγάρια προσπαθούν να βρουν το κατάλληλο μέρος με το πιο μικρό κόστος. Εκ πείρας θα σου πούμε, πως θα χρειαστεί να δείτε πολλά και να απορρίψετε ακόμη περισσότερα, για αυτό οργανωθείτε άμεσα.

Αφού έχεις ξεμπερδέψει με αυτά, μπορείς να ξεκινήσεις την έρευνα του νυφικού. Σίγουρα θα θες να λάμπεις, οπότε καλό θα ήταν να μην φορέσεις ό,τι βρεις μπροστά σου επειδή δεν είχες χρόνο. Όσο για τα υπόλοιπα, τέσσερις μήνες είναι αρκετοί για να τα τακτοποιήσεις όλα με απόλυτη ηρεμία και διάθεση. Και μία τελευταία συμβουλή. Μην ξεχάσεις να μαζέψεις όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τα αποθηκεύσεις σε ένα φάκελο όλα μαζί. Οι δημόσιες υπηρεσίες μπορεί να σε καθυστερήσουν για αυτό φρόντισε να τα συλλέξεις ένα ένα και σιγά σιγά.

Σου ευχόμαστε τα καλύτερα και καλή... τύχη!

Διαβάστε ακόμα:

Παντρεύομαι! Τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Λίστα γάμου Vs Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού: Τι από τα δύο να διαλέξω;