Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Πρίγκιπας Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Πρίγκιπας Νικόλαος και Τατιάνα Μπλάτνικ

Μπορεί να μην έχει κλείσει ακόμα ούτε χρόνο, πρόκειται όμως για ένα γεγονός που ήδη γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των ιστορικών γάμων. Και λέγοντας «χρυσά», κυριολεκτούμε.

Μπορεί η βασιλεία στην Ελλάδα να μας έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια, πέρυσι τον Αύγουστο όμως είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μερικές πραγματικά αυτοκρατορικές στιγμές μεγαλείου, πλούτου και παραμυθιού, με φόντο τις γραφικές Σπέτσες.

Και αυτό γιατί στις 25 Αυγούστου του 2010, όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν στραφεί στην Ελλάδα για το κορυφαίο κοινωνικό γεγονός του βασιλικού γάμου –κι ας μην έχει ισχύ ο τίτλος πλέον, η αίγλη παραμένει- του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ.

Η τελετή έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες και για τις ανάγκες της φιλοξενίας των υψηλών προσκεκλημένων, η τέως βασιλική οικογένεια είχε εκμισθώσει ολόκληρο το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο». Η νύφη έμεινε στην ιστορική Grace Suite μαζί με τα πρόσωπα του στενού οικογενειακού της κύκλου, ενώ ο γιος του τέως βασιλιά, πρίγκιπας Νικόλαος, έμεινε απέναντι από τις Σπέτσες, στο Πόρτο Χέλι, στο σπίτι της οικογένειάς του, τηρώντας έτσι το έθιμο που θέλει τον γαμπρό να μη συναντηθεί με τη νύφη πριν τον γάμο. Και το ζευγάρι δεν έμεινε μόνο σε αυτή τη παράδοση. Η νύφη έφτασε στην εκκλησία μέσα σε μια στολισμένη άμαξα με λευκά άλογα, κλασική παράδοση των Σπετσών, ενώ ο γαμπρός έφτασε δια θαλάσσης στην εκκλησία με το παραδοσιακό σκαρί της γαλαζοαίματης οικογένειάς του, την «Αφρόεσσα».

Το νυφικό της Τατιάνας Μπλάτνικ ήταν του οίκου Angel Sanchez, γνωστός τόσο για την εξειδίκευσή του στο νυφικά όσο και για τις διάσημες πελάτισσές του (Σάντρα Μπούλοκ, Εύα Λονγκόρια, Ζιζέλ, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Μπιγιονσέ), και συνδύαζε μπούστο σε χαρακτηριστική γλυπτή φόρμα με μια vintage πινελιά ενός ντελικάτου μπολερό από λεπτοδουλεμένη δαντέλα. Και επειδή είχαμε να κάνουμε με μια πριγκιπική εμφάνιση, δεν θα μπορούσε να λείπει η τιάρα και το μακρύ πέπλο από το λουκ.

Όσο αφορά στην guest list του μεγαλοπρεπή γάμου, δεν υπερβάλαμε όταν σας είπαμε πως όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει στην Ελλάδα, μιας και η λίστα περιλάμβανε μερικά από τα διασημότερα ονόματα της διεθνής showbiz. Για αρχή, καλεσμένοι ήταν σχεδόν όλοι οι εστεμμένοι της Ευρώπης, με πρώτους και καλύτερους τον Χουάν Κάρλος και τη Σοφία της Ισπανίας με τους διαδόχους τους, τη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας, τον πρίγκιπα Κάρολο με τη σύζυγό του Καμίλα και τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό. Έπειτα ακολούθησαν ονόματα από το διεθνές τζετ σετ, όπως η Ελ Μακ Φέρσον και ο Έλτον Τζον, ενώ παρούσες ήταν και οι διάσημες αδερφές της Μαρί Σαντάλ, η Πία Γκέτι και η Αλεξάνδρα φον Φύρστενμπεργκ.

Φυσικά δεν έλειψαν διάσημοι Έλληνες του επιχειρηματικού χώρου που έχουν στενές σχέσεις με την πρώην βασιλική οικογένεια, όπως οι οικογένειες Λάτση, Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Γουλανδρή, Αγγελοπούλου κ.α.