Μου ζήτησαν να γίνω κουμπάρα:Πόσα χρήματα θα ξοδέψω & ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;

Ερμιόνη Σαρρή
Μου ζήτησαν να γίνω κουμπάρα:Πόσα χρήματα θα ξοδέψω & ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;

Απαντάμε στο e-mail της αναγνώστριάς μας

Αγαπητό Queen,

Ονομάζομαι Βίκυ και διαβάζοντας το site σας θέλω και εγώ με τη σειρά μου τη βοήθεια σας. Η κολλητή μου παντρεύεται φέτος το Φθινόπωρο και μου ζήτησε ευγενικά να την παντρέψω. Δυστυχώς όμως δεν έχω τόσο καλή δουλειά και δεν ξέρω πόσο θα μου κοστίσει αυτός ο γάμος. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε κάπως; Πόσα χρήματα περίπου ξοδεύει ένας κουμπάρος και ποια είναι τα βασικά του έξοδα; Θα με βοηθούσατε αρκετά και θα με βγάζατε από το μεγάλο αυτό δίλημμα.

Αγαπητή μας Βίκυ,

Η απορία σου είναι κάτι που γενικώς απασχολεί όλο και περισσότερους αυτή την περίοδο. Πρώτα από όλα, να θυμάσαι ότι το σημαντικό σε μία κουμπαριά δεν είναι τα χρήματα, αλλά η αγάπη. Αν πραγματικά θέλεις να παντρέψεις την κολλητή σου, μη σκέφτεσαι τα χρήματα γιατί αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί. Φίλες είστε και σίγουρα ξέρει πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις.

Τα έξοδα του κουμπάρου είναι τα εξής: τα στέφανα, ο στολισμός (λαμπάδες), τα έξοδα της εκκλησίας, το ποτήρι για το κρασί του μυστηρίου και ένα δώρο για το ζευγάρι. Αν όμως πιστεύεις ότι το ζευγάρι θέλει να κάνει ένα στολισμό που ξεπερνάει κατά πολύ το δικό σου budget, μπορείς απλά να τους αναφέρεις τα χρήματα που εσύ μπορείς να διαθέσεις και να αφήσεις τα υπόλοιπα πάνω τους. Παλιότερα, στο κομμάτι του στολισμού, οι κουμπάροι πλήρωναν μόνο τις λαμπάδες.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου πούμε κάποιο ποσό καθώς δεν ξέρουμε τίποτα για αυτόν το γάμο. Πάντως μία άλλη καλή και οικονομική λύση είναι να μοιραστείς τα έξοδα με κάποιον άλλο φίλο του ζευγαριού. Τέλος, να θυμάσαι πως το ζευγάρι θέλει την αγάπη σου και την κατανόησή σου. Το θέμα είναι να τους αγαπάς και να τους στηρίζεις στη νέα τους αυτή ζωή. Τα χρήματα είναι το λιγότερο.

Διαβάστε ακόμη:

Η κολλητή μου παντρεύεται τον Ιούνιο. Πώς θα της οργανώσω το πιο επιτυχημένο bachelor;