4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ, αν είσαι καλεσμένη σε ένα γάμο

Ερμιόνη Σαρρή
4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ, αν είσαι καλεσμένη σε ένα γάμο

Κανόνες savoir vivre που καλό θα ήταν να ακολουθήσεις!

Τα προσκλητήρια έχουν καταφτάσει ήδη στο γραμματοκιβώτιό σου και εσύ ήδη ψάχνεις τι θα φορέσεις και πώς θα κάνεις τα μαλλιά σου. Ξέρεις όμως ποια είναι τα ΜΗ και τα ΔΕΝ για έναν καλεσμένο; Οκ, μπορεί να μην υπάρχουν γραπτοί κανόνες συμπεριφοράς αλλά όσο να ναι πρέπει και εσύ να βάλεις το δικό σου λιθαράκι για να μείνει αυτή η μέρα (και η νύχτα) αξέχαστη σε όλους.

Μην ξεχάσεις να επιβεβαιώσεις τη θέση σου: Κάθε προσκλητήριο αναγράφει στο τέλος μία ημερομηνία για την οποία το ζευγάρι σου ζητά να επιβεβαιώσεις το αν θα πας ή όχι. Εσύ μπορεί να έχεις χίλιες δυο δουλειές αλλά και οι μελλόνυμφοι προσπαθούν να οργανώσουν το τραπέζι του γάμου τους. Μην τους αφήσεις, λοιπόν, να σε «κυνηγάνε» στα τηλέφωνα για ένα ναι ή ένα όχι.

Κλείσε το κινητό σου την ώρα της τελετής: Αυτή η στιγμή ανήκει στο ζευγάρι για αυτό μην αφήσεις καμία κλήση και κανένα μήνυμα να «χαλάσει» την ατμόσφαιρα. Αν δε θες να το κλείσεις, μπορεί πολύ απλά να το βάλεις αθόρυβο (άντε και με δόνηση).

Προσοχή στο... δώρο: Τα περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας αναγράφουν στο προσκλητήριο κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, καθώς προτιμούν να μαζέψουν μερικά χρήματα (aka να πληρώσουν τα έξοδα του γάμου) παρά να μαζέψουν 10 σερβίτσια και 5 καφετιέρες στο σπίτι. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να σεβαστείς την επιθυμία τους.

Μην κάνεις παραπόνα: Ίσως κάτι να σε δυσαρεστήσει κατά τη διάρκεια του γάμου, αλλά καλύτερα να μην το συζητήσεις στην προκειμένη με το ζευγάρι, ούτε και να το κουτσομπολέψεις με το διπλανό σου. Ok, μπορεί το μενού να μην είναι της αρεσκείας σου ή ο chef να έχει κάνει πολύ ανάλατο το κρέας αλλά το σχολιάκι αυτό δεν είναι της στιγμής. Χαμογέλα και δείξει τον καλύτερό σου εαυτό.

Διάβασε ακόμα:

Φωτογραφία αντί για προσκλητήριο: Η πρόταση που θα λατρέψεις για το γάμο σου