5 τρόποι για να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα στο ταξίδι του μέλιτος

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 τρόποι για να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα στο ταξίδι του μέλιτος

Όποιος και αν είναι ο προορισμός σου θα τα καταφέρεις

Δεν είναι μυστικό το γεγονός πως αν διοργανώσεις τον γάμο σου και το ταξίδι του μέλιτος την ίδια περίοδο τόσο εσύ, όσο και ο τραπεζικός σου λογαριασμός θα θέλετε να φωνάξετε βοήθεια. Ξέρεις σίγουρα πως τα έξοδα θα είναι αρκετά, οπότε η καλύτερη λύση θα ήταν να αποφύγεις να είναι και τα δύο την ίδια περίοδο.

Αν ωστόσο δεν υπάρχει περιθώριο το ταξίδι να γίνει αργότερα, υπάρχουν τρόποι να εξοικονομήσεις χρήματα σε αυτό οποιοσδήποτε και αν είναι ο προορισμός σου.

#1. Γίνε πιο ευέλικτη
Τι εννοούμε; Επειδή παντρεύεσαι στις 10 Ιουνίου δεν σημαίνει πως το ταξίδι του μέλιτος σου πρέπει να γίνει στις 11. Στην πραγματικότητα είναι πλέον πιο εύκολο να αναβάλεις το ταξίδι του μέλιτος και αντί αυτού να κανονίζεις ένα τριήμερο ή τετραήμερο δύο ή και περισσότερες εβδομάδες μετά τον γάμο. Το να είσαι ευέλικτη με τις ημερομηνίες σου, σου επιτρέπει να βρίσκεις και οικονομικότερα εισιτήρια. Αν για παράδειγμα σκέφτεσαι να περπατάς χέρι-χέρι με τον καλό σου στα σοκάκια του Positano αξίζει να πας τον Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη.

Γενικά έχε στο νου σου πως δεν είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό να γίνει αμέσως την επόμενη μέρα μετά τον γάμο.

#2. Κάνε κράτηση με ταξιδιωτικό πράκτορα
Πολλοί νεόνυμφοι επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ταξιδιωτικό πράκτορα για το ταξίδι του μέλιτος τους. Μέσω των δικών τους διασυνδέσεων και της ενσωμάτωσης σε προγράμματα, πολλοί πράκτορες είναι σε θέση να προσθέτουν πρωινό, θεραπείες spa και άλλα δώρα στις κρατήσεις για τα νιόπαντρα ζευγάρια. Εάν επιλέξετε να κάνετε την κράτηση μόνοι σας, φροντίστε να συγκρίνετε το κόστος και ψάξτε να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να κλείσετε πτήσεις και να ταξιδέψετε στον επιθυμητό σας προορισμό.

#3. Περιόρισε τον αριθμό των προορισμών
Μείωσε τον αριθμό των προορισμών που θα επισκεφτείτε για να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα. Επιπλέον αεροπορικά, τέλη για τις αποσκευές κ.ο.κ θα σου κοστίσουν σίγουρα παραπάνω και αλήθεια δεν είναι αυτός ο σκοπός σου. Δημιουργήστε μια λίστα επιθυμιών και δώστε προτεραιότητα στα δύο πρώτα. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν ως την επέτειό σας.

#4. Παράλειψε τα αναμνηστικά
Είναι πολύ εύκολο να ξοδέψεις πολλά χρήματα για πράγματα που θα παραμείνουν σε ένα συρτάρι ή ένα ντουλάπι όταν επιστρέψεις στο σπίτι. Αν δεν είναι κάτι που πρόκειται να χρησιμοποιείς για τα επόμενα χρόνια, μην αγοράσεις αναμνηστικά. Οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες σας από το ταξίδι είναι αυτά που χρειάζεται να θυμάστε για τις επόμενες δεκαετίες.

#5. Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Τα Ubers και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι προφανώς πολυτελή και βολικά, αλλά στις περισσότερες πόλεις και προορισμούς για μήνα του μέλιτος, η επιλογή για τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα. Κάντε την έρευνά σας και μιλήστε με το προσωπικό του ξενοδοχείου για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια, τις διαδικασίες, το κόστος κλπ.