Tips που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις την σωστή ημερομηνία για τον γάμο σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Tips που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις την σωστή ημερομηνία για τον γάμο σου

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει ή δυσκολεύεσαι

Και έρχεται αυτή η στιγμή στη ζωή σου που ο αγαπημένος σου, σου κάνει την πολυπόθητη πρόταση, χαρίζοντας σου ταυτόχρονα το πιο όμορφο δαχτυλίδι που έχεις δει ποτέ. Κι εκεί αρχίζουν όλα αυτά που αγχώνουν κάθε μέλλουσα νύφη: ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία για να παντρευτείς, ποια η καλύτερη εποχή και εν τέλει πόσο κόσμο πρέπει να καλέσεις;

Μην σε πιάνει πανικός όλα έχουν τη λύση τους και δεν είναι τόσο τραγικά, όσο τα φαντάζεσαι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν, από το ποια είναι η κατάλληλη ημερομηνία για να παντρευτείς και πως θα την επιλέξεις. Παρακάτω θα δεις μερικά tips που σίγουρα θα σου φανούν πολύ χρήσιμα στο να επιλέξεις τη σωστή για σένα ημερομηνία.

  • Πόσο σύντομα πρέπει να παντρευτείς μετά την πρόταση;
    Ο μέσος όρος των ζευγαριών παντρεύεται από 10 ως 15 μήνες μετά την πρόταση. Αυτό σου «χαρίζει» αρκετό χρόνο για να σχεδιάσεις έναν ολοκληρωμένο γάμο και να σου μείνει και χρόνος για να χαλαρώσεις και να το απολαύσεις. Μπορεί πάλι να είσαι τόσο οργανωτική, που να έχεις την ικανότητα να σχεδιάσεις έναν υπέροχο γάμο ακόμη και μέσα σε δυο βδομάδες.
  • Πότε είναι το διάστημα με τη μεγαλύτερη ζήτηση/κίνηση (high season);
    Το 71% των ζευγαριών λένε το «I do» μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Οι δύο μήνες που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Φαίνεται πως οι Φθινοπωρινοί γάμοι είναι στην ακμή τους. Το 50% των γάμων προγραμματίζεται μεταξύ 22 Σαββατοκύριακων του χρόνου. Το 2016 οι πέντε ημερομηνίες που προγραμματίστηκαν περισσότεροι γάμοι ήταν οι εξής: 24 Σεπτέμβρη, 8 Οκτώβρη, 15 Οκτώβρη, 22 Οκτώβρη και 5 Νοέμβρη.
  • Ποιοι είναι οι μήνες με την λιγότερη κινητικότητα;
    Οι 3 μήνες που δεν οργανώνονται πολλοί γάμοι είναι οι Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος. Ένα συνολικό ποσοστό του 9% παντρεύτηκε αυτούς τους τρεις μήνες τον προηγούμενο χρόνο. Τέλος το 20% των ζευγαριών διαλέγει μία ημερομηνία που σημαίνει κάτι σημαντικό γι’ αυτούς. Οπότε γιατί να μην ακολουθήσεις κι εσύ αυτό το ποσοστό;