Η άγνωστη λεπτομέρεια που δεν ήξερες για το νυφικό της Jackie Kennedy

Η άγνωστη λεπτομέρεια που δεν ήξερες για το νυφικό της Jackie Kennedy

Μπορεί να παντρεύτηκε το 1953 αλλά το νυφικό της μέχρι και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο κομψά στη σύγχρονη ιστορία της μόδας.

Η Jacqueline Bouvier παντρεύτηκε τον John F. Kennedy στις 12 Σεπτεμβρίου του 1953 στο Rhode Island και μπορεί να έχουν περάσει 66 χρόνια από τότε αλλά μέχρι και σήμερα το νυφικό της θεωρείται ένα από τα πιο κομψά κομμάτια που έχει φορέσει ποτέ οποιαδήποτε «διάσημη» κυρία. Ήταν δημιουργία της Αφροαμερικανής σχεδιάστριας Ann Lowe η οποία ποτέ δεν πήρε τα εύσημα για το σχέδιό της όσο ζούσε καθώς η «Πρώτη Κυρία της Αμερικής» δεν ανέφερε το όνομά της όταν την ρωτούσαν ποιος έραψε το νυφικό της. Το φουστάνι, όπως θα δεις και στις φωτογραφίες στην παρακάτω gallery, ήταν από μετάξι και ταφτά, το κάτω μέρος του είχε μία φούστα σε γραμμή άλφα και το πάνω έκανε ένα μεγάλο «χαμόγελο» ένα διακριτικά μανικάκια κάλυπταν τους ώμους της.

Η Αnn Lowe είχε προσληφθεί από την μητέρα της Jackie, την Janet Lee Bouvier, για να ράψει όχι μόνο το νυφικό της κόρης της αλλά και τα φορέματα όλης της οικογένειας για το γαμήλιο πάρτι. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις όμως για αυτό το τόσο κομψό κομμάτι είναι πως 10 μέρες πριν τον γάμο καταστράφηκε! Το ατελιέ της Lowe πλημμύρισε και εκείνη με τις βοηθούς της χρειάστηκε να τα ξαναφτιάξουν όλα τα φορέματα της οικογένειας της νύφης από την αρχή σε 8 μόλις μέρες! Η ιστορία έδειξε πως τα κατάφεραν και αυτό το διάσημο wedding dress αυτήν τη στιγμή εκτίθεται στην Βιβλιοθήκη των Kennedy στη Βοστώνη! Και όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο διαχρονικά φινετσάτο και κομψό φαίνεται στα μάτια μας…
Δες επίσης: Πλεκτά σανδάλια: 6 ζευγάρια για να υιοθετήσεις την πιο cool τάση στα παπούτσια γι' αυτό το καλοκαίρι