Αυτή είναι η νέα εκδοχή «δεξίωσης γάμου». Εσύ θα την ακολουθήσεις;

Νατάσσα Σχοινά
Αυτή είναι η νέα εκδοχή «δεξίωσης γάμου». Εσύ θα την ακολουθήσεις;

Μία από τις πιο όμορφες τάσεις που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

Ένας γάμος έχει πολλές ετοιμασίες για να οργανωθεί. Η εκκλησία στην οποία θα γίνει η τελετή, ο στολισμός της και τι ακριβώς αυτός θα περιλαμβάνει, οι καλεσμένοι, ο χώρος της δεξίωσης, το φαγητό, οι μπομπονιέρες, τα ρούχα, οι παράνυμφοι… Μιλάμε για μία ατελείωτη λίστα πραγμάτων που ναι μεν είναι ευχάριστο να γίνει λόγω του γεγονότος, δεν παύει, όμως, να είναι κουραστική κι όλες αυτές οι διαδικασίες να μετατρέπουν την όμορφη περίσταση σε ένα επίσημο γεγονός, όπου τελικά παρευρίσκεται ακόμα και κόσμος με τον οποίο πλέον δεν έχεις καμία επαφή.

Θα μας πεις, ναι, είναι τέτοια η περίσταση που συνηθίζεται κάτι ανάλογο, ωστόσο, η τάση του 2020 φαίνεται να αλλάζει τα πράγματα. Ο γάμος γίνεται σιγά – σιγά οικογενειακή υπόθεση, αφού τα ζευγάρια κινούνται προς μία πιο ζεστή διάθεση με φαγητό και συζήτηση με τους συγγενείς και τους πιο κοντινούς τους ανθρώπους, στη θέση των πιο μεγάλων κι ενίοτε πιο ψυχρών δεξιώσεων.

Το ζευγάρι διαλέγει τα πιάτα που «μιλούν» στα δικά τους γούστα, τα πιο καθημερινά και οικεία. Αφήνουν τα καναπεδάκια και τις γκουρμέ επιλογές και στρέφονται στο κοτόπουλο στον φούρνο, στο σουφλέ, ακόμα και στο barbeque, δηλαδή όλα όσα αγαπούν κι έχουν στο πρόγραμμά τους ανεξαρτήτως περίστασης.

Αυτή η πιο «ζεστή» στροφή είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε ακούσει τελευταία, αφού μία τόσο ιδιαίτερη στιγμή, όπως αυτή του γάμου, εστιάζει στο ζευγάρι και στους ανθρώπους που βρίσκονται πραγματικά και καθημερινά κοντά του κι όχι μόνο σε μία γιορτή. Μία πιο προσωπική και οικεία προσέγγιση της περίστασης. Όπως θα έπρεπε να είναι.