Αυτήν τη λίστα θα κάνεις στον γάμο σου. Δες τη και θα καταλάβεις

Νατάσσα Σχοινά
Αυτήν τη λίστα θα κάνεις στον γάμο σου. Δες τη και θα καταλάβεις

Αν θες να ζητήσεις δώρα, ζητά αυτά που δε θα σου δώσουν μόνο υλική ικανοποίηση.

Τα δώρα στον γάμο είναι ένα από τα βασικά πράγματα που χαρακτηρίζουν τη διαδικασία. Οι καλεσμένοι μπορεί ακόμα και για καιρό να ψάχνουν ποιο είναι το ιδανικό δώρο που θα κάνει το ζευγάρι χαρούμενο, ειδικά αν αυτοί είναι κοντινοί του άνθρωποι και συγγενείς. Και, καλώς ή κακώς, κάποιο ποσό ξέρουν από πριν ότι θα το αφιερώσουν.

Τα πιο συνηθισμένα που βλέπει ένα ζευγάρι ανήκουν στις κατηγορίες των ηλεκτρικών ειδών -βλ. μηχανές του καφέ, πολυμηχανήματα, μίξερ, κλπ- ή των λευκών ειδών, όπως τα σεντόνια και τα παπλώματα.

Τι θα έλεγες, όμως, για κάτι διαφορετικό; Κάτι που να μη σε κάνει να νιώθεις καλά επειδή προσέθεσε άλλο ένα απόκτημα στην ιδιοκτησία σου, αλλά επειδή σου δίνει κάτι ουσιαστικό, κάτι βαθύτερο;

Η νέα μόδα στη λίστα γάμου δίνει τη λύση ακριβώς σ’ αυτό. Τα ζευγάρια πλέον ζητούν από τους καλεσμένους τους να συνδράμουν για καλό σκοπό σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν επιλέξει να βάλουν στη λίστα του γάμου, αντί να αγοράσουν πράγματα.

Με αυτόν τον τρόπο ο γάμος τους δε θα φέρει χαρά μόνο στους ίδιους, αλλά και σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη και των οποίων η ζωή θα έχει ουσιαστική διαφορά με τη συμβολή τους.