Σκανδιναβικά μυστικά γάμου

Σκανδιναβικά μυστικά γάμου

Οι γάμοι στη Σκανδιναβία, πέραν του κρύου, αποκαλύπτουν και άλλα μυστικά.

Στη Σκανδιναβία οι γάμοι γίνονται και αυτοί εθιμοτυπικά, ακολουθώντας τα δικά τους μυστικά και τις προσωπικές τους παραδόσεις.

Σύμφωνα με τα έθιμα της Νορβηγίας, οι καλεσμένοι συνηθίζουν να φορούν παραδοσιακές στολές, καθώς και ασημένια κοσμήματα διακοσμημένα με μικρά κουτάλια, που θεωρούν ότι ο ήχος τους διώχνει μακριά τα «κακά» πνεύματα. Το κύριο συστατικό της γαμήλιας τούρτας είναι το ψωμί, ενώ στο σπίτι του νέου ζευγαριού φυτεύονται έλατα, με την ευχή να έρθει γρήγορα ένα παιδί. Στη Σουηδία, ο πατέρας της νύφης δίνει στην κόρη του ένα ασημένιο νόμισμα και η μητέρα της ένα χρυσό, ενώ στη συνέχεια η νύφη τα τοποθετεί μέσα στα παπούτσια της συμβολίζοντας την ευημερία και τον πλούτο της νέας ζωής. Στη Δανία, η γαμήλια τούρτα του ζευγαριού έχει την μορφή κέρατος, ενώ φτιάχνεται από αμύγδαλα, παστίλιες και όμορφα γλυπτά από ζάχαρη. Σύμφωνα με τα έθιμα της Φινλανδίας τέλος, το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της δεξίωσης κάθεται σε εξέχουσες θέσεις και η νύφη περιμένει τα δώρα των προσκεκλημένων. Οι καλεσμένοι ρίχνουν χρήματα μέσα στο κόσκινο και ένας από τους κουμπάρους ανακοινώνει δημόσια τα ονόματα και το ποσό που δώρισαν.

Αν σκοπεύετε λοιπόν να τελέσετε το μυστήριο του γάμου στον κρύο αέρα της Σκανδιναβίας, ετοιμαστείτε να ακολουθήστε πιστά τα παραπάνω έθιμα!