Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Prince Rainier και Grace Kelly

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Prince Rainier και Grace Kelly

Η προσωποποίηση της κομψότητας.

Αν έπρεπε να δώσουμε ένα όνομα στην επιτομή της κομψότητας, κάτι που να το ακούς και να μην χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις για να καταλάβεις το νόημα, αυτό θα ήταν «Γκρέις Κέλι».

Ο γάμος της με τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό ήταν ο ορισμός του χολιγουντιανού παραμυθιού, από εκείνων των καλών όμως, της χρυσής εποχής του '50.

Το εκπληκτικό νυφικό της που έμελλε να μείνει στην ιστορία, σχεδίασε η ενδυματολόγος του κινηματογράφου Helen Rose και ήταν δώρο για τον γάμο της –καθώς και όλη της η γκαρνταρόμπα- από τα στούντιο ΜGM με τα οποία συνεργαζόταν ούσα ηθοποιός (αν μη τι άλλο η κινηματογραφική βιομηχανία ήξερε να ανταμοίβει τους υπαλλήλους της). Ολόκληρο το Μονακό, 3.000 άτομα, ήταν καλεσμένο στην τελετή και για να τιμήσει το βασιλικό ζεύγος τους έκανε δώρο μια μαύρη-κρεμ Rolls Royce κάμπριο. Τώρα, αν το έκαναν απ' την καλή τους την καρδιά ή με παρακράτηση φόρου, θα σας γελάσουμε.

Ένα ακόμα δώρο κατέφτασε για το νιόπαντρο ζευγάρι, αυτή τη φορά από τον Αριστοτέλη Ωνάση, και δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα πολυτελές γιωτ 48 μέτρων με το όνομα «Deo Juvante», δηλαδή «Με την βοήθεια του Θεού» -όχι πως θα τη χρειάζονταν ιδιαίτερα, βέβαια.