4 δημιουργικοί τρόποι για κοινωνική απόσταση στον γάμο

Νατάσσα Σχοινά
4 δημιουργικοί τρόποι για κοινωνική απόσταση στον γάμο

Αλλαγές που πρέπει να γίνουν εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κορονοϊός ήρθε και έφερε μαζί του όλες τις αλλαγές που έχει η καθημερινότητα σήμερα. Μία πανδημία που επέβαλε κατευθείαν κοινωνική απόσταση, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες για μετάδοση του ιού. Συνδυαστικά, βάλαμε προστατευτικές μάσκες, τις οποίες έχουμε πλέον καθημερινά σε ό,τι κι αν κάνουμε.

Μεγάλα γεγονότα, όπως οι γάμοι, είτε αναβλήθηκαν είτε συμβαίνουν με τροποποιημένη λογική -λιγότερος κόσμος, κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου, προβολή του γάμου σε τηλεόραση εκτός της εκκλησίας- και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στη νέα πραγματικότητα.

Εδώ ακριβώς είναι που θέλουμε να εστιάσουμε για να βρούμε τρόπους με τους οποίους θα προωθηθεί η κοινωνική απόσταση τη μεγάλη μέρα.

  1. Έχε διαθέσιμες προστατευτικές μάσκες, τις οποίες οι καλεσμένοι θα προμηθεύονται στην είσοδο. Μπορείς να τυπώσεις πάνω τους τα μονογράμματά σας ή το σχέδιο που σου αρέσει και να είναι όλο το ίδιο κατά τη διάρκεια.

  2. Σχεδίασε τον χώρο με τρόπο που να μην ευνοείται ο συνωστισμός ανθρώπων. Τοποθέτησε τα καθίσματα σε συγκεκριμένες αποστάσεις. Όρισε πότε θα σηκώνονται οι καλεσμένοι για τον μπουφέ, π.χ. ανά τραπέζι, κλπ.

  3. Μίλα στους καλεσμένους για τους κανόνες που θα έχει ο γάμος σου. Ο σεβασμός στις αποστάσεις, για παράδειγμα, ή η απουσία φιλιών και εναγκαλισμών είναι κάτι πολύ σημαντικό να επικοινωνηθεί.

  4. Στη θέση των μεγάλων χορών, χόρεψε μόνο εσύ με τον καλό σου και κλείσε μία μπάντα που να παίξει σαν σε συναυλία για τους καλεσμένους, που θα κάθονται τριγύρω και θα παρακολουθούν.