Κουμπάρε χαλάρωσε!

Κουμπάρε χαλάρωσε!

Είναι ο καλύτερός σας φίλος, είναι ο άνθρωπος που θέλετε για κουμπάρο, είναι κάτι σαν αδελφός, είναι εκεί πάντα. Αλλά είναι και τρομερά αγχωμένος.

Τι να τον κάνεις; Να τον αλλάξεις ούτε θες ούτε μπορείς. Να τον εκπαιδεύσεις δεν θέλει, να τον προετοιμάσεις δεν έχεις χρόνο, να του διδάξεις την τέχνη του zen είναι ίσως το πλέον απαραίτητο αλλά καθ' όλα αδύνατον τέτοιες ώρες. Ο ρόλος του κουμπάρου στο γάμο σας είναι ιδιαίτερος και λεπτός.

Εκτός όμως από όλα όσα έχει να κάνει όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι, ο κουμπάρος έχει και τα στοιχειωδώς βασικά, δηλαδή να αλλάξει τα δαχτυλίδια και τα στέφανα. Φανταστείτε τον λοιπόν υπεραγχωμένο, κόκκινο, ιδρωμένο, να αλλάζει τρέμοντας (σε βαθμό parkinson)τις βέρες στα δαχτυλάκια σας και τους φωτογράφους να προσπαθούν να εστιάσουν.

Μην πανικοβάλλεστε, η λύση είναι μία: φλασκί. Γεμίστε το με τσίπουρο ή ρακή και μέχρι να πάτε στην εκκλησία φροντίστε να τον ποτίζετε με μικρές κοφτές γουλίτσες (δεν θέλουμε να γίνει λιώμα). Η αλκοόλη είναι αγχολυτική σε μικρές ποσότητες και θα τον βοηθήσει να χαλαρώσει.