Παντρεύεσαι και είσαι σε πανικό; 5 τρόποι να βρεις την ηρεμία σου (+να πάνε όλα τέλεια)

Μαρία Ροδίτη
Παντρεύεσαι και είσαι σε πανικό; 5 τρόποι να βρεις την ηρεμία σου (+να πάνε όλα τέλεια)

Μην επιτρέψεις σε τίποτα και σε κανέναν να σε αγχώσει για τον γάμο σου. Απλά ζήσ’ το!

Αν αποφάσισες με τον αγαπημένο σου να παντρευτείτε, συγχαρητήρια. Και ψυχραιμία! Μπορώ να φανταστώ ότι στην αρχή ήσουν μέσα στην τρελή χαρά με την πρόταση γάμου, όμως, τώρα που άρχισαν σιγά-σιγά οι προετοιμασίες… δεν ξέρεις τι σου γίνεται.

Μπομπονιέρες, κουφέτα, στέφανα, νυφικό, παπούτσια και κάπου εδώ έρχεται η απελπισία και το τρελό άγχος για το πώς θα τα καταφέρεις. Μπορείς! Αρκεί να αφήσεις όλο το άγχος στην άκρη.

Σου έκανε επιτέλους πρόταση γάμου; Αυτοί είναι οι 5 πιο δημοφιλείς μήνες για να παντρευτείς

Γάμος χωρίς άγχος γίνεται; Ναι!

Μόνο μια φίλη από την παρέα μου έχει παντρευτεί, οπότε είναι και η μοναδική «εμπειρία» που είχα. Αν με ρωτάς… Όχι δεν αγχώθηκε καθόλου! Εντάξει, είναι έτσι και από τη φύση της, αλλά γενικά 8-9 μήνες που προετοίμαζε τον γάμο ήταν super cool.

Με έπαιρνε μαζί της σε πρόβες νυφικού και το απολάμβανε, μου έστελνε screenshots από μπομπονιέρες και προσκλητήρια και γενικά το έζησε. Και ξέρεις τι μου είπε όταν τη ρώτησα «μα καλά, δεν σε έχει πιάσει πανικός με τόσες εκκρεμότητες που έχεις να διευθετήσεις;»;

https://www.instagram.com/p/CTppO7hp2bI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μου απάντησε πως απλά το ζει, γιατί παντρεύεται τον άνθρωπο της ζωής της. Κι εκεί με έπιασαν τα ζουμιά μαζί με τα πλατιά χαμόγελα.

Άρα, κορίτσια, ζήστε το κι αφήστε τους όλους να λένε!

Τα tips για να μην αγχωθείς όσο προετοιμάζεις τον γάμο σου

#1 Βάλε προτεραιότητες

Ναι! Μπορεί οι λεπτομέρειες να είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά, όμως μην αναλώνεσαι σε μικροπράγματα. Εσύ, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις ό,τι αποτελεί για εσένα προτεραιότητα, ώστε να ξεκινήσει να οργανώνεται. Μετέπειτα, κοίταξε τις λεπτομέρειες που… θα κάνουν τον γάμο σου σε εσένα, αλλά και στους καλεσμένους, αξέχαστο.

#2 Μίλα

Οι γονείς και των δύο πλευρών είναι βασικές αιτίες άγχους και πανικού. «Το έκλεισες το νυφικό;», «Μπομπονιέρες είδες;» και άλλες τόσες πολλές ερωτήσεις σίγουρα θα σου κάνουν οι γονείς και τα πεθερικά σου. Αγνόησέ τους ή αν δεν σταματούν, φρόντισε να αντιδράσεις.

Δεν έχει δουλειά να σε αγχώνει κανένας και σίγουρα εσύ είσαι αυτή που ξέρει καλύτερα τι ακριβώς θέλει για τον γάμο της.

#3 Φτιάξε ένα plan B

Πάντα συμβαίνουν αναποδιές και στραβές. Σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Στον γάμο σου, λοιπόν, για να μην αγχωθείς, φτιάξε ένα plan B. Να σου δώσω ένα παράδειγμα; Αν ο γάμος σου είναι καλοκαιρινός και έχεις ονειρευτεί μια δεξίωση δίπλα στη θάλασσα ή σε έναν κήπο, κάν’το!

Έχε, όμως, την εναλλακτική ενός κτήματος που διαθέτει και εσωτερικό χώρο. Η βροχή δεν θα σε προειδοποιήσει για το πότε θα έρθει. Κι εσύ έχοντας έτοιμο το plan B θα είσαι μια τρισευτυχισμένη νύφη.



#4 Αφιέρωσε χρόνο σε εσένα

Κλείσε το κινητό σου, κλείσε τον υπολογιστή και κλείσου μέσα στο μπάνιο σου. Κεριά, χαλαρή μουσική, μια μπανιέρα γεμάτη με αφρόλουτρο και άλατα και μια μάσκα ενυδάτωσης της επιδερμίδας θα σε κάνουν σε χρόνο dt να νιώσεις θεά. Και να ξεχάσεις ό,τι σε απασχολεί.

#5 Βγες ραντεβού… με τον μέλλοντα σύζυγό σου

Ξέχνα τις υποχρεώσεις και την προετοιμασία του γάμου. Άσε στην άκρη τα άγχη και ζήσε τον έρωτά σου με τον μέλλοντα σύζυγό σου. Ναι! Βγείτε ξανά date οι δυο σας. Μην πάτε μαζί στο εστιατόριο που έχετε επιλέξει. Συναντηθείτε απευθείας εκεί. Όπως κάνατε στην αρχή της σχέσης σας που τώρα… οδηγείται στον γάμο. Και- εννοείται- κλείστε τα κινητά.