Οργάνωσε τον γάμο των ονείρων σου ακολουθώντας τις απόλυτες τάσεις του 2022

Παυλίνα Μητροφάνη
Οργάνωσε τον γάμο των ονείρων σου ακολουθώντας τις απόλυτες τάσεις του 2022

7 τάσεις που θα κυριαρχήσουν στους γάμους του 2022.

Τα δύο τελευταία χρόνια διανύουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του Covid19, που έχουν επηρεάσει σχεδόν όλους τους τομείς στην ζωή μας. Ένας από αυτούς είναι φυσικά ο γάμος, ένα πολύ σημαντικό γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου.

Τι σημαίνει αυτό; Τα γλέντια, το πλήθος καλεσμένων και γενικά η πολυκοσμία και ο συνωστισμός σε κέντρα δεξιώσεων και εκκλησίες ήταν περιορισμένα. Η νύφη και ο γαμπρός έπρεπε να συμβιβαστούν με τα μέτρα προστασίας και να «αφήσουν πίσω» τα πολύ μεγάλα σχέδια και τα parties.

10 ιδέες διακόσμησης για να θέλεις να παντρευτείς τα Χριστούγεννα

Πως θα είναι άραγε οι γάμοι του 2022;

Λίγοι μήνες έχουν περάσει από την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία περιλαμβάνει και τους γάμους. Δειλά δειλά ξεκινάμε να μπαίνουμε και πάλι στην «παλιά» μας ζωή με πολύ προσοχή και σεβασμό πρώτα στον εαυτό μας και έπειτα στον συνάνθρωπό μας φυσικά.

love main

Οι γάμοι ως προς τα μέτρα έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν όπως είπαμε, και να θυμίζουν λίγο τον παλιό καλό καιρό. Οι γάμοι δε που έχουν προγραμματιστεί με τον ερχομό του νέου έτους 2022, ελπίζουν σε κάτι καλύτερο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια. Πώς θα είναι άραγε οι γάμοι το 2022; Και πώς, τα γεγονότα της πανδημίας θα επηρεάσουν τις νυφικές τάσεις της χρονιάς;

Οι απόλυτες τάσεις

Η Tanya Shaw, ιδρύτρια του στούντιο οργάνωσης γάμων και εκδηλώσεων Oh Flora, αναφέρει ότι οι τελετές το 2022 θα είναι χαρούμενες, αν πραγματοποιηθούν με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση από ό,τι αναμενόταν.

Η ίδια αναφέρει, τις 7 τάσεις του γάμου που θα διαμορφώσουν τη νέα wedding σεζόν του 2022. Από φορέματα μέχρι λουλούδια, από την διακόσμηση των χώρων μέχρι το grooming, οι ιδέες είναι πολλές έτσι ώστς για να διαμορφώσεις με τον καλύτερο τρόπο τον γάμο των ονείρων σου. Αν λοιπόν έχεις προγραμματίσει να παντρευτείς το 2022 τότε μείνε εδώ και μάθε τα όλα!

via GIPHY

Γάμος χωρίς ανθοδέσμη γίνεται; Δε γίνεται!

Απαλά παστέλ

Ποιά να είναι άραγε η παλέτα χρωμάτων που θα κυριαρχήσει το 2022, τόσο στις ανθοδέσμες όσο και στα νυφικά; Η Shaw στρέφει το βλέμμα της στις συγκρατημένες, θηλυκές αποχρώσεις. «Νομίζω ότι θα δούμε πολλά απαλά παστέλ», λέει, «όπως λιλά, λεμονί και αποχρώσεις του ροζέ».

flowers s

Χρώματα σε αντίθεση

Η Shaw πιστεύει ότι τα πιο τολμηρά, αντίθετα χρώματα θα δουν επίσης μεγάλη άνοδο το 2022. «Αποχρώσεις όπως το μανταρίνι και έντονο μπλε σε συνδυασμό με ισορροπημένες ουδέτερες αποχρώσεις, θα είναι επίσης δημοφιλείς», αναφέρει.

Οι τάσεις των νυφικών για το 2022

Σιλουέτες εμπνευσμένες από τη δεκαετία του '60

Τα mini και τα πιο hot ρούχα, κυριάρχησαν στις πασαρέλες της μόδας για την άνοιξη/καλοκαίρι του ’22 και όχι μόνο. Θα μέινουν για να κυριαρχήσουν και στους γάμους που έχουν προγραμματιστεί για το 2022.



«Με τον ρομαντισμό που υπάρχει σε έναν γάμο λίγο πιο κλειστού τύπου, βλέπω μια συνεχή αγάπη για τις μοντέρνες εκδοχές σε μίνι και κομμάτια εμπνευσμένα από τη δεκαετία του '60», λέει η Shaw. Για εκείνες που λατρεύουν το πιο παραδοσιακό στυλ, προτείνει αβίαστες σιλουέτες, σε απαλά υφάσματα, ένα λαμπερό slip φόρεμα, για παράδειγμα, ή ένα μεταξωτό φόρεμα σε γραμμή Α.

https://www.instagram.com/p/CA3i34ujIda/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν για την διακόσμηση του γάμου σου

Μικρές λίστες καλεσμένων

«Έχοντας κατά νου την πανδημία, νομίζω ότι το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, δηλαδή οι πιο κλειστοί και οικείοι γάμοι, ήρθαν για να μείνουν». Η αλήθεια είναι ότι μπορεί σιγά σιγά τα πράγματα να παίρνουν τον δρόμο προς την «κανονικότητα» αλλά η πανδημία θα αφήσει σίγουρα το στίγμα της!

https://www.instagram.com/p/CFu1LHIH33E/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βιώσιμη παραγωγή

Η συνειδητή κατανάλωση και ο αντίκτυπος του διοξειδίου του άνθρακα θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σημασία καθώς προχωράμε στο μέλλον και οι γάμοι δεν αποτελούν εξαίρεση. «Με έμφαση στα βιώσιμα, εποχιακά και τοπικά προϊόντα που γίνονται πιο διαδεδομένα στην καθημερινή μας ζωή, αυτό μετατοπίζεται επίσης και στις δεξιώσεις», αναφέρει η ειδικός.



«Περισσότερα ζευγάρια θέλουν να έχουν επίγνωση των επιλογών τους και να αναγνωρίζουν ότι τα βιώσιμα και αργά αποτελέσματα συχνά έχουν την καλύτερη εμφάνιση, αίσθηση όσον αφορά τα λουλούδια, τη διακόσμηση αλλά και το φαγητό».