Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Beyonce & Jay-Z

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Beyonce & Jay-Z

Ο γάμος του πιο ισχυρού ζευγαριού στη showbiz αυτή τη στιγμή, φυσικά και δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη στήλη.

Ο Jay-Z και η Beyonce παντρεύτηκαν στις 4 Απριλίου του 2008 στη Νέα Υόρκη, σε έναν υπερπολυτελή γάμο, μακριά από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο γάμος του πανίσχυρου μουσικού παραγωγού και καλλιτέχνη και της ντίβας της ποπ και R'n'B μουσικής έγινε στο έκτασης 1.250τ.μ. (!) διαμέρισμα του Jay-Z στην περιοχή Tribeca της NY. Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης και αφοσίωσης μπροστά σε μόλις 40 φίλους, από τους οποίους ζητήθηκε να φορέσουν λευκά ρούχα. Μεταξύ των καλεσμένων ήταν η Gwyneth Paltrow με τον σύζυγό της και frontman των Coldplay, Chris Martin, και η πρώην Destiny's Child, Kelly Rowland.

Η Beyonce φόρεσε ένα μακρύ, λευκό νυφικό με χαμηλή V λαιμόκοψη και μεγάλες τιράντες, σχεδιασμένο από την μητέρα της, Tina Knowles. Τα μαλλιά της ήταν τραβηγμένα ελαφρά πίσω, μισά-μισά, με τα υπόλοιπα φορμαρισμένα σε ολοστρόγγυλες μπούκλες και με ένα λευκό λουλούδι πίσω από το αυτί της. Ο Jay-Z επέλεξε ένα μαύρο σμόκιν, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του απογεύματος πριν και μετά την τελετή, εθεάθη να καπνίζει πανάκριβα πούρα.

Η σημειολογία της ημερομηνίας, από την άλλη, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το ζευγάρι επέλεξε την 4/4 ως γαμήλια ημερομηνία, καθώς και οι δύο έχουν γενέθλια την 4η των μηνών που γεννήθηκαν (Σεπτέμβριο η Beyonce, Δεκέμβριο o Jay-Z) και η γνωριμία τους έγινε το 2002, το οποίο αν το προσθέσεις βγάζει αποτέλεσμα 4. Για τον λόγο αυτό, έχουν και οι δυο τους το ίδιο τατουάζ στον δεξί παράμεσό τους (το λεγόμενο και «δάχτυλο της βέρας»), το σύμβολο «IV» που είναι ο αριθμός 4 στα λατινικά.

Μετά την γαμήλια τελετή, ακολούθησε δεξίωση στον χώρο του σαλονιού, το οποίο όπως καταλάβατε δεν πρόκειται για ένα τυπικό, συνηθισμένο σαλόνι σπιτιού. Η διάσημη ανθοπώλης Amy Vongpitaka είχε γεμίσει τον χώρο με 70.000 ορχιδέες του είδους dendrobium, οι οποίες είχαν έρθει κατευθείαν από την Ταϊλάνδη. Τα ορεκτικά που προσφέρονταν στους καλεσμένους ξεκινούσαν από χαβιάρι, γαρίδες, μπουκιές αστακού και τηγανιτό κοτόπουλο, για να καταλήξουν σε ένα κυρίως γεύμα επτά πιάτων, πάνω σε ένα τραπέζι στολισμένο με ασημένια, μεγαλοπρεπή κηροπήγια. Για να εξασφαλίσουν την ιδιωτικότητα της όλης τελετής και της δεξίωσης, τα μέλη της οικογένειας της Beyonce μαγείρεψαν οι ίδιοι το μεγαλύτερο μέρος των φαγητών. Η Beyonce, μάλιστα, μαγείρεψε το φημισμένο της πιάτο, μια παραδοσιακή κρεολική συνταγή του αμερικάνικου Νότου, ενώ η γιαγιά του Jay-Z μαγείρεψε ουρά βοδιού.

Ο πρώτος χορός του ζευγαριού ήταν υπό τους ήχους του «Crazy In Love» της Beyonce, καθόλου τυχαία μιας και αυτό το τραγούδι αποτέλεσε την πρώτη συνεργασία του ζευγαριού και την αρχή της γνωριμίας τους.

Στη συνέχεια, και μέχρι τις 5 το πρωί, ζευγάρι και καλεσμένοι έχυσαν κιλά ιδρώτα πάνω στην πίστα, χορεύοντας στα κομμάτια του DJ Cassidy, ο οποίος έπαιξε κυρίως hip hop και παλιές, κλασικές επιτυχίες, από καλλιτέχνες όπως οι Jackson 5 και η Whitney Houston.