Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Madonna και Guy Ritchie

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Madonna και Guy Ritchie

Η βασίλισσα της pop και ο διάσημος Βρετανός σκηνοθέτης έκαναν πίσω στο 2000 έναν από τους πιο μεγαλοπρεπείς και λαμπερούς γάμους στην ιστορία της νεότερης showbiz.

Η Madonna και ο Guy Ritchie παντρεύτηκαν τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου του 2000, και με τον σχεδόν βασιλικό γάμο τους έκλεψαν τη δόξα ακόμα και από τον Άγιο Βασίλη.

Ο γάμος έγινε σε ένα κάστρο του 19ου αιώνα στην περιοχή Sutherland, στα Highlands της Σκοτίας, με λίγους και καλούς καλεσμένους που δεν ξεπερνούσαν τους 55, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Gwyneth Paltrow, ο Sting, ο George Clooney, ο Robin Williams και ο Brad Pitt.

Η τελετή ξεκίνησε με την 4χρονη, τότε, κόρη της Madonna, Lurdes, να μπαίνει στην τεράστια σάλα ξυπόλητη και τυλιγμένη με ένα μακρύ ιβουάρ φόρεμα, σκορπώντας κόκκινα ροδοπέταλα, ενώ καθόλη τη διάρκεια της τελετής, η διάσημη Γαλλίδα πιανίστρια Katia Labeque έπαιζε στο εκκλησιαστικό όργανο. Ο μόλις 4 μηνών γιος του ζευγαριού, Rocco Richie, φορούσε το παραδοσιακό σκωτσέζικο κιλτ για να ταιριάζει με τον πατέρα του και καθόταν μαζί με την Lurdes και τις δύο κουβερνάντες τους στα μπροστινά καθίσματα.

Η Madonna φορούσε ένα ιβουάρ μεταξένιο νυφικό διά χειρός Stella McCartney, με στενό κορσέ και μακριά ουρά. Είχε καλυμμένο το πρόσωπό της με ένα vintage βέλο στολισμένο με δαντέλα του 19ου αιώνα, το οποίο στηριζόταν σε μια Εδουαρδιανή διαμαντένια τιάρα από το γνωστό κοσμηματοπωλείο Asprey & Garrard του Λονδίνου. Η ανθοδέσμη της ήταν φτιαγμένη από άγρια κρίνα. Ο Guy Richie, είχε επιλέξει ένα blazer σε teal απόχρωση από τον σχεδιαστή Alfred Dunhill και μια σκωτσέζικη φούστα από ταρτάν Mackintosh, του Scotch House of London.

Η τελετή κράτησε 20 λεπτά και ακολούθησε το παραδοσιακό γαμήλιο έθιμο της Εκκλησίας της Σκωτίας που χωρίζει την γαμήλια τελετή σε εννέα κομμάτια. Πριν το ζευγάρι ανταλλάξει τους όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, η Trudie Styler (Αγγλίδα ηθοποιός και γυναίκα του Sting) διάβασε τον ύμνο «Lorica» και ο Sting τραγούδησε το «Ave Maria». Επίσης, ο διάσημος Βρετανός μουσικός και παραγωγός Rob Ellis, τραγούδησε ένα ειδικό κομμάτι που είχε γράψει ειδικά για την περίσταση, με τον τίτλο «All I Ever Needed».

Μετά το τέλος της τελετής ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση σε ένα άλλο δωμάτιο του κάστρου. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν γαλόνια σαμπάνιας και το δείπνο σερβιρίστηκε στην κεντρική δρύινη τραπεζαρία, συνοδευόμενο από μια παραδοσιακή τετραμελής σκωτσέζικη μπάντα που έπαιζε μουσική. Το μενού περιλάμβανε καραβίδες, σολομό, μύδια, Aberdeen Angus μοσχαρίσιο κρέας, ψητές πατάτες και σαλάτα από κόκκινο λάχανο. Για επιδόρπιο σερβιρίστηκε καραμελωμένο προφιτερόλ, το οποίο «πέταξε» από το Λονδίνο στην Σκωτία ειδικά για την περίσταση.

Όταν τέλειωσε το δείπνο, η Madonna άλλαξε σε ένα λευκό μεταξένιο κοστούμι, πάλι από την Stella McCartney, έτσι ώστε να είναι κατάλληλα ντυμένη για το disco party που ακολούθησε στο υπόγειο του κάστρου. Υπεύθυνος για την μουσική επένδυση και τη διασκέδαση των καλεσμένων ήταν ο DJ Tracy Young που είχε φτάσει κατευθείαν από το Miami.

Το ζευγάρι είχε νοικιάσει και τα 51 δωμάτια του κάστρου αλλά και ολόκληρη την έκταση των 7.000 στρεμμάτων στην οποία βρισκόταν, και έμεινε εκεί για πέντε ακόμα ημέρες μετά την τελετή, μαζί με όλους τους καλεσμένους.