Ποιο είναι το καλύτερο δώρο για έναν γάμο;

Ποιο είναι το καλύτερο δώρο για έναν γάμο;

Σίγουρα αυτό που θα ικανοποιήσει το ζευγάρι αλλά δεν θα σας αφήσει και άφραγκους.

Το savoir vivre ενός γάμου δεν απευθύνεται μόνο στο ζευγάρι που παντρεύεται αλλά και στους καλεσμένους που πρόκειται να παραστούν σε αυτόν.

Όταν λαμβάνουμε το προσκλητήριο ενός γάμου, είτε κάποιου στενού συγγενή ή φίλου μας είτε κάποιου γνωστού μας, έρχεται μαζί και ο κλασικός προβληματισμός. Τι δώρο να πάρω στο ζευγάρι; Οι καλοί τρόποι επιβάλουν ένα δώρο ακόμα κι αν δεν μπορέσετε να πάτε στον γάμο, το θέμα όμως είναι τι δώρο θα είναι αυτό. Αφενός πρέπει να αρέσει στο ζευγάρι, αφετέρου πρέπει να το αντέχει η τσέπη μας.

Καταρχάς πρέπει να μάθετε τι είναι αυτό που έχει ανάγκη το ζευγάρι, είτε ρωτώντας τους στα ίσα, αν έχετε την οικειότητα ή γνωρίζετε ήδη, είτε μαθαίνοντας πληροφορίες από τον κύκλο τους. Το να πάρετε ένα ακριβό δώρο που θα είναι αχρείαστο δεν είναι κάτι που επιθυμείτε ούτε εσείς αλλά ούτε και οι νεόνυμφοι.

Αν υπάρχει λίστα γάμου καλό είναι να επιλέξετε κάτι από αυτήν, καθώς είναι προφανώς επιθυμία του ζευγαριού. Αν ωστόσο δεν σας αρέσει κάτι από αυτά που βλέπετε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αρέσει και στο ζευγάρι. Μπορείτε να εκδώσετε μια δωροεπιταγή στο κατάστημα της λίστας και να αφήσετε αυτούς να διαλέξουν το δώρο τους. Τέλος, μπορείτε πάντα να τους δώσετε ένα χρηματικό ποσό, ώστε να το χειριστούν όπως αυτοί πιστεύουν καλύτερα.

Όσο για το ποσό που θα ξοδέψετε, υπάρχουν 4 βασικοί παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να το καθορίσετε:

  1. Η σχέση που έχετε με το ζευγάρι (όσο στενότερη, τόσο μεγαλύτερο το ποσό)
  2. Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε (δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τις οικονομίες σας αν δεν βρίσκεστε και στην καλύτερη περίοδο, πάντα μπορεί να βρεθεί κάτι καλό με λίγα λεφτά)
  3. Ο κύκλος στον οποίο κινείστε εσείς και το ζευγάρι (καλώς ή κακώς, η κοινωνική θέση παίζει ρόλο σε αυτά τα πράγματα και ότι δίνεις παίρνεις)
  4. Και αν έχετε προσκληθεί στην γαμήλια δεξίωση ή όχι (αν είστε καλεσμένοι καλό θα είναι να διαλέξετε ένα ακριβό δώρο, ώστε να δείξετε πως εκτιμάτε το γεγονός πως το ζευγάρι θα κάνει παραπάνω έξοδα για να σας δεξιωθεί και να σας έχει κοντά του)