Εγώ και ο σύντροφός μου είχαμε σκοπό να παντρευτούμε αλλά μας πρόλαβε η εγκυμοσύνη. Τι είναι καλύτερο να κάνουμε τώρα, να συνεχίσουμε ή να το αναβάλουμε;

Εγώ και ο σύντροφός μου είχαμε σκοπό να παντρευτούμε αλλά μας πρόλαβε η εγκυμοσύνη. Τι είναι καλύτερο να κάνουμε τώρα, να συνεχίσουμε ή να το αναβάλουμε;

Καταρχάς συγχαρητήρια και με το καλό να έρθει στον κόσμο το παιδάκι σας! Τώρα όσον αφορά το θέμα του γάμου, δεν θα πρέπει να αγχώνεστε ούτε να προβληματίζεστε.

Αν έχετε ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες του γάμου και δεν μπορείτε να τον αναβάλετε, σίγουρα θα χρειαστείτε επιπλέον βοήθεια λόγω της εγκυμοσύνης από συγγενείς και φίλους και κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να υποχωρήσετε σε κάποιες αρχικές σας επιθυμίες. Αν είχατε κανονίσει ένα ταξίδι του μέλιτος στο εξωτερικό καλό θα ήταν να το αλλάξετε με έναν εγχώριο προορισμό ώστε να έχετε κοντά τον γιατρό σας. Αν είχατε επιλέξει ένα ζευγάρι δωδεκάποντες γόβες, σίγουρα θα πρέπει να το αλλάξετε με ένα πιο χαμηλό και άνετο ζευγάρι παπουτσιών. Ο χορός και το ξεφάντωμα μέχρι πρωίας ίσως πρέπει να ακυρωθούν και να αντικατασταθούν με ένα πιο ήρεμο πάρτι ή με ένα απλό τραπέζι, ώστε να μην καταπονήσετε τον οργανισμό σας. Σκεφτείτε όμως πως το πιο σημαντικό είναι να προσέξετε το μωρό σας και την υγεία σας και όχι τα γλέντια του γάμου –η ουσία άλλωστε είναι πως θα παντρευτείτε τον αγαπημένο σας και θα ξεκινήσετε μαζί την νέα σας οικογένεια.

Αν, από την άλλη, είστε ακόμα στην αρχή και μπορείτε να αναβάλετε τον γάμο για αργότερα, τότε κάντε το. Είναι προτιμότερο να αφήσετε να περάσουν οι πρώτοι κρίσιμοι μήνες της εγκυμοσύνης σε ήρεμο και ξεκούραστο περιβάλλον και να παντρευτείτε μετά, παρά να τρέχετε δεξιά κι αριστερά για τις προετοιμασίες. Μπορείτε φυσικά να κάνετε έναν απλό, λιτό και γρήγορο πολιτικό γάμο, μόνο και μόνο για να αναγνωριστείτε και επίσημα ως οικογένεια από το κράτος και να κερδίσετε τα σχετικά πλεονεκτήματα που επιφέρει αυτό, αυτή όμως είναι μια καθαρά προσωπική επιλογή και σε καμία περίπτωση υποχρεωτική. Ασχοληθείτε με τον ερχομό του μωρού σας, φτιάξτε το δωμάτιο και αγοράστε τα πρώτα του πραγματάκια και χαλαρώστε όσο μπορείτε. Μόλις γεννήσετε και περάσετε κάποιο διάστημα με το παιδί ώστε να το συνηθίσετε και να σας συνηθίσει, μπορείτε να οργανώσετε πιο ξεκούραστα και κεφάτα τον γάμο σας, με μια διαφορά όμως. Αυτή τη φορά θα έχετε να οργανώσετε και μια βάφτιση μαζί. Μπορεί να θέλει παραπάνω κόπο και τρέξιμο, σίγουρα όμως θα το ευχαριστηθείτε διπλά.