«Κλειστός» γάμος ναι, αλλά πως;

«Κλειστός» γάμος ναι, αλλά πως;

Πως θα γίνει να μην καλέσετε στο γάμο σας όλα τα «τριτοτέταρτα» ξαδέρφια που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ;

Να συντάξετε μια λίστα με πόσους και ποιους ανθρώπους θα καλέσετε στο γάμο σας είναι από τα πιο δύσκολα κομμάτια στην οργάνωση. Κανονικά θα έπρεπε να είναι θέμα μόνο του γαμπρού και της νύφης που έχουν το δικαίωμα στην πιο ξεχωριστή ημέρα της ζωής τους να καλέσουν όσους και όποιους θέλουν, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη.

Αν είστε από τις τυχερές και οι γονείς σας δεν κλαίνε με μαύρο δάκρυ που δεν θα καλέσετε την ξαδέρφη σας που ζει στην Αυστραλία και δεν έχετε ξανακούσει ποτέ για εκείνη, τότε μπορείτε να κρατήσετε το γάμο σας σε όσο κλειστό κοινωνικό κύκλο επιθυμείτε. Μάλιστα αν έχετε το ανάλογο budget μπορείτε να τον κάνετε σε κάποιο νησί ή κάπου μακριά από την πόλη που μεγαλώσατε, έτσι ώστε να έχετε και δικαιολογία για τον πετσοκομμένο αριθμό καλεσμένων.

Αν, όμως, οι γονείς σας επιμένουν, τότε μπορείτε να τους δώσετε ένα μέγιστο αριθμό καλεσμένων που έχουν το δικαίωμα να καλέσουν πέρα από τους κοινούς σας προσκεκλημένους και να τους αφήσετε να βγάλουν το φίδι από την τρύπα μόνοι τους.