Όταν οι γονείς θέλουν να καλέσουν όλο το σόι

Γωγώ Φούντα
Όταν οι γονείς θέλουν να καλέσουν όλο το σόι

Πώς εξηγείτε ότι δε θέλετε άσχετους στο γάμο σας;

Aπό τη στιγμή που ανακοινώσατε ότι θα κάνετε ανοιχτό γάμο με πολλούς καλεσμένους, άρχισε και ο προσωπικός σας εφιάλτης.

Οι γονείς σας, και κυρίως η μαμά σας και γιατί όχι και η γιαγιά σας, έχουν ασκήσει βέτο και έχουν καλέσει συγγενείς που εσείς καλά καλά δε γνωρίζετε. Οτιδήποτε και να πείτε θα σας πουν την κλασική δικαιολογία: «Είχαν καλέσει κι εμάς στο γάμο της κόρης τους, ντροπή είναι», και αυτομάτως σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.

Αρχικά μην μπείτε στη διαδικασία να τσακωθείτε με την οικογένειά σας, θα χαλάσετε τις καρδιές σας και άκρη δε θα βγάλετε. Εξηγείστε τους ότι την ημέρα του γάμου σας, στην οποία είστε εσείς το επίκεντρο και κανένας άλλος, έχετε το δικαίωμα να καλέσετε όποιον θέλετε πραγματικά να είναι δίπλα σας αυτή τη σημαντική στιγμή και όποιον θα χαρεί πραγματικά με τη χαρά σας. Κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί με την τρίτη ξαδέρφη της μαμάς σας η οποία σας έχει δει μία φορά όταν ήσασταν πέντε!

Αν η οικογένειά σας δεν είναι σε θέση να το καταλάβει αυτό, τότε βάλτε μπρος τα μεγάλα μέσα, δηλαδή το οικονομικό. Απλά κάντε ένα σύντομο υπολογισμό και δηλώστε, με μεγάλη λύπη πάντα, ότι τα οικονομικά σας δε σας επιτρέπουν να καλέσετε 20 επιπλέον άτομα!

Αν δεν καταλάβουν και πάλι και μείνουν ανένδοτοι, μπορείτε να προχωρήσετε σε καυγά και να ασκήσετε το δικό σας βέτο! Στο κάτω κάτω μέχρι την ημέρα του γάμου σίγουρα θα τα έχετε βρει!