Πολιτικός γάμος VS θρησκευτικού

Πολιτικός γάμος VS θρησκευτικού

Ποια είναι η πιο σωστή επιλογή;

Ήρθε η ώρα να ορίσετε ημερομηνία γάμου. Πριν από αυτό όμως, σκεφτείτε αν θέλετε να κάνετε θρησκευτικό γάμο ή πολιτικό. Οι διαφορές είναι αρκετές όπως και το κόστος άλλωστε.

Όσον αφορά το θρησκευτικό γάμο, προς το εθιμοτυπικό του θρησκευτικού γάμου, ήταν και θα είναι πάντα όνειρο τον γονιών να θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους αποκατεστημένα, ως γαμπρό ή νύφη στην εκκλησία. Οι ευχές του τύπου «άντε και γαμπρός ή νύφη» αντίστοιχα, ηχούν πάντα σε κάθε ευχή που δίνουν οι μεγαλύτεροι άνθρωποι στους ανύπαντρους. Θεωρούν πως η τέλεση του Μυστηρίου του γάμου γίνεται για να παντρευτεί το νεόνυμφο ζευγάρι υπό τις ευλογίες του Θεού. Αυτή η παράδοση τείνει να χάνεται λίγο στις μέρες μας, μιας η συνεχής πίεση του χρόνου να τα προλάβουμε όλα μας καταβάλει και δεν μας αφήνει να απολαύσουμε κάποια γεγονότα όπως θα θέλαμε. Το κόστος ενός θρησκευτικού γάμου έχει παρερμηνευτεί ως αρκετά υψηλό κάτι που ευτυχώς δεν είναι πάντα έτσι.

Σε πολλές περιπτώσεις το κόστος ξεφεύγει αρκετά αλλά αυτό είναι πάντα στην επιλογή του ζευγαριού και των γονιών τους. Υπάρχει βέβαια πάντα και η δυνατότητα για κάτι πιο οικονομικό, και πλέον πολλοί είναι αυτοί που αρχίζουν και το εφαρμόζουν.

darius-wedding2--z

Ο πολιτικός γάμος δείχνει να είναι πιο απλός, πιο γρήγορος και πιο οικονομικός μιας και συνήθως το ζευγάρι που παντρεύεται δεν κάνει ποτέ κάποια δεξίωση, δεν επιλέγει πολύ ακριβά ρούχα και ένα σωρό άλλα πράγματα που ανεβάζουν αρκετά το συνολικό κόστος. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους μελλόνυμφους επιθυμούν μια λιτή και σύντομη τελετή. Επιπλέον, οι διαδικασίες για να παντρευτείτε στο Δημαρχείο είναι συνοπτικές και οι απαιτήσεις για στολισμό ελάχιστες ή και ανύπαρκτες, γεγονός το οποίο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα. Παρ' όλα αυτά, η συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την έκδοση των αδειών πολιτικού γάμου απαιτεί να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας, τον οποίο μπορείτε να μειώσετε στο ελάχιστο αν ενημερωθείτε σωστά και έγκαιρα για τις αναγκαίες από την πλευρά σας ενέργειες.


Το ποιο είδος γάμου θα επιλέξετε είναι καθαρά δική σας απόφαση και καλό είναι να προσπαθήσετε να μείνετε ανεπηρέαστοι από τους γύρω σας, η "δεύσμευση" αυτή, αφορά μόνο εσάς και τον σύντροφό σας!