Αποφάσισα να γίνω κουμπάρα στο γάμο μιας καλής φίλης. Τι έξοδα συνεπάγεται αυτό;

Αποφάσισα να γίνω κουμπάρα στο γάμο μιας καλής φίλης. Τι έξοδα συνεπάγεται αυτό;

Δείτε τι πρέπει να πληρώσετε!

Συγχαρητήρια κατ' αρχάς για το έργο που ανέλαβες! Δεν θα πούμε υποχρέωση παρότι η όλη διαδικάσία συνεπάγεται και υποχρεώσεις. Κουμπάρος ή κουμπάρα γίνεται φυσικά, ένα πρόσωπο που μπορεί να στηρίξει το ζευγάρι ψυχολογικά, που είναι φίλος τους και τους αγαπάει.

Θα βοηθήσει στις προετοιμασίες του γάμου, θα είναι ο «τελετάρχης» την ημέρα του γάμου, αλλά κυρίως θα στέκεται δίπλα στο ζευγάρι κατά τη διάρκεια της έγγαμης ζωής. Εκτός όμως από αυτές τις όμορφες και συναισθηματικές ευθύνες, το άτομο που θα παντρέψει ένα ζευγάρι, επωμίζεται και κάποια οικονομικά βάρη για τα οποία θα πρέπει να έχει προνοήσει. Επειδή προκύπτουν όμως πολλές φορές παρεξηγήσεις, που προέρχονται από παρανοήσεις του ζευγαριού ή των κουμπάρων για το ποια κόστη, ιδού οι τυπικές υποχρεώσεις του κουμπάρου και τι αναλαμβάνει να πληρώσει για τον γάμο, ελπίζοντας ότι τα χρήματα δεν θα μπαίνουν κάθε φορά εμπόδιο ανάμεσα σε όμορφες ανθρώπινες σχέσεις!

Ευθύνες:
-Οι λαμπάδες του γάμου και πληρώνει και ο στολισμός τους. Στις τυπικές υποχρεώσεις του, είναι ο στολισμός των λαμπάδων και όχι του Ναού, όπως συνήθως υπάρχει η παρανόηση.
-Τα στέφανα γάμου
-Το κρασί για το μυστήριο
-Τα έξοδα της εκκλησίας (ρεύμα κλπ)
-Ένα καλό δώρο για το ζευγάρι

Προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά
Αγοράζει ένα σετ κουμπάρου (δίσκος, καράφα και ποτήρι) παρότι σε όλες τις εκκλησίες υπάρχει ένα τέτοιο σετ για τα μυστήρια και συνήθως πρέπει υποχρεωτικά να χρησιμοποιηθούν τα σκεύη της εκκλησίας. Αν ο κουμπάρος το επιθυμεί, αντί να κάνει κάποιο άλλο δώρο στο ζευγάρι, μπορεί να αναλάβει το κόστος για τον στολισμό της εκκλησίας, αλλά με βάση τις δικές του επιλογές και όχι τις απαιτήσεις της νύφης- ή το κόστος του νυφικού αυτοκινήτου.

Η επιλογή δική σας!