Το βάσανο της οργάνωσης των καλεσμένων στην δεξίωση και πώς να το λύσετε

Το βάσανο της οργάνωσης των καλεσμένων στην δεξίωση και πώς να το λύσετε

Οι λίστες ατελείωτες και οι προβληματισμοί πολλοί, όταν επιλέγετε τους καλεσμένους για το γαμήλιο πάρτι σας. Υπάρχουν όμως μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να τα βγάλετε πέρα.

Το να είσαι καλεσμένος σε μια δεξίωση γάμου, διαφέρει από το να είσαι καλεσμένος μόνο στο μυστήριο, μιας και μπορεί να εμπεριέχει ένα σεβαστό ποσό ευθυνών και χρημάτων, εδικά για τους κουμπάρους. Πρέπει να το έχετε αυτό στο μυαλό σας όταν καλείτε άτομα στην γαμήλια δεξίωσή, κάνοντάς τους γνωστές εξ' αρχής όλες τις λεπτομέρειες. Αν θέλετε τη συμμετοχή κάποιων στην οργάνωση του πάρτι, φροντίστε να τους το προτείνετε με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δώσετε την δυνατότητα να μπορέσουν να αρνηθούν ευγενικά, σε περίπτωση που δεν έχουν τη διάθεση ή τον χρόνο να ανταποκριθούν, και μην επιμείνετε σε άμεση απάντηση.

Στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει την οικονομική ευχέρεια για ξενοδοχεία ή μεταφορά, μπορείτε, αν σας παίρνει, να προσφέρετε την βοήθειά σας, πάντα με διακριτικό τρόπο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να καλέσετε τόσο κόσμο όσο μπορεί να χωρέσει με άνεση ο χώρος που έχετε επιλέξει να κάνετε την γαμήλια δεξίωση, και μην ξεχάσετε πως πολλοί καλεσμένοι θα έρθουν με τις οικογένειες και τα παιδιά τους, ενώ αρκετοί θα φέρουν συνοδό.

Σε κάθε περίπτωση, μην σκεφτείτε ποτέ πως πρέπει να καλέσετε ίσο αριθμό γυναικών και αντρών. Οι αγαπημένοι σας δεν έρχονται σε ταιριαστά ζευγάρια των δύο ατόμων, άρα ούτε και τη δεξίωσή σας θα πρέπει να είναι έτσι.