Επιλέξτε νυφικό ανάλογα με το σωματότυπό σας

Γωγώ Φούντα
Επιλέξτε νυφικό ανάλογα με το σωματότυπό σας

Για να αφήσετε τους καλεσμένους με το στόμα ανοιχτό!

Το μεγαλύτερο άγχος της νύφης και φυσικά αυτό που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιλεγεί, δεν είναι άλλο από το νυφικό! Η αναζήτηση του τέλειου νυφικού μοιάζει με μία απίστευτη περιπέτεια και ένα ατελειώτο meeting με μαμά και κολλητές, το οποίο συνήθως καταλήγει σε αδιέξοδο! Πριν αποφασίσετε τι θα φορέσετε την τόσο σημαντική αυτή μέρα, λάβετε σοβαρά υπόψη σας όχι μόνο το προσωπικό σας γούστο και τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν, αλλά και τι ταιριάζει στο σωματότυπό σας. Γιατί αγαπητές μου, μπορεί να λατρεύετε τα εφαρμοστά, μίνι νυφικά, αλλά αν το πόδι σας δεν είναι το κατάλληλο, το αποτέλεσμα μπορεί απλά να θυμίζει, καρναβάλι!

Για το λόγο αυτό, μελετήστε αρκετά καλά το σώμα σας και τις αδυναμίες του πριν κάνετε οποιαδήποτε επιλογή, και φροντίστε να φορέσετε κάτι το οποίο θα αναδεικνύει τα δυνατά σας σημεία και θα κρύβει τις ατέλειες. Παρακάτω, σας δίνουμε ιδέες τι νυφικό να επιλέξετε ανάλογα με το σωματότυπό σας:

Σώμα αχλάδι (ανοιχτή λεκάνη-περιφέρεια)

Το μυστικό εδώ είναι να τραβήξετε την προσοχή στο επάνω μέρος του σώματός σας. Ένα κεντημένο εντυπωσιακό μπούστο, εφαρμοστά στολισμένα μανίκια ή ένας ιδιαίτερος γιακάς, αποτελούν ιδανικές επιλογές. Προτιμήστε το φόρεμα να είναι σε γραμμή άλφα, δηλαδή όχι εντελώς εφαρμοστό, έτσι ώστε να δείχνει τη σιλουέτα ψιλόλιγνη. Άλλες επιλογές είναι τα κορσάζ, αλλά και οι ακάλυπτοι ώμοι.

Σώμα αναστρεφόμενο τρίγωνο (φαρδείς ώμοι)

Είναι ακριβώς το αντίθετο από το σώμα αχλάδι. Στην προκειμένη θα πρέπει να δώσετε ένταση στο κάτω μέρος του κορμιού σας. Προτιμήστε ένα πολύ λιτό μπούστο και επιλέξτε μία εντυπωσιακή φούστα με βολάν και κρύσταλλα έτσι ώστε να τραβήξετε την προσοχή στα δυνατά σας σημεία. Τα ιδανικά μανίκια για εσάς είναι τα εφαρμοστά τα οποία ακολουθούν τη γραμμή του χεριού. Μην κάνετε το λάθος να επιλέξετε βαθύ ντεκολτέ γιατί η εμφάνισή σας κινδυνεύει να γίνει προκλητική και χυδαία.

Σώμα ορθογώνιο (ανύπαρκτη μέση και στήθος)

Για μία σοφιστικέ εμφάνιση επιλέξτε ένα χυτό φόρεμα το οποίο θα αγκαλιάζει τη σιλουέτα και καλύπτει τις όποιες καμπύλες δίνοντας συγκεκριμένο σχημα στο κορμί σας. Αν πάλι θέλετε οι καμπύλες σας να φανούν προτιμήστε ένα εφαρμοστό νυφικό σε γραμμή άλφα το οποίο θα τονίσει την μέση και τους γοφούς σας.

Σώμα-Κλεψύδρα (με καμπύλες)

Αν θέλετε να αναδείξετε τις πλούσιες καμπύλες με τις οποίες σας προίκισε η φύση διαλέξτε ένα μονοκόμματο εφαρμοστό φόρεμα σε σχήμα γοργόνας. Γενικότερα αποφύγετε τα πολλά στολίδια και τα μεγάλα ντεκολτέ καθώς το σώμα σας τραβάει από μόνο του την προσοχή οπότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος το αποτέλεσμα να είναι κραυγαλέο.