Τα φιλιά στη νύφη, τα κέρματα και τα φορέματα

Γωγώ Φούντα
Τα φιλιά στη νύφη, τα κέρματα και τα φορέματα

Tα παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο δεν τελειώνουν ποτέ...

Aν πιστεύατε ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε παράξενα έθιμα γάμου, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε παρακάτω και να διαπιστώσετε ότι τα τρελά και τα παράξενα ευδοκιμούν σε κάθε χώρα και κάθε πολιτισμό.

Στη Σουηδία λοιπόν έχουν το εξής έθιμο: Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, όταν κάποια στιγμή η νύφη απομακρυνθεί, όλες οι καλεσμένες μπορούν να φιλήσουν το γαμπρό η μία μετά την άλλη. Το αντίστοιχο γίνεται με τη νύφη και τους άντρες καλεσμένους.

Στην Ινδία, μετά το γάμο οι νεόνυμφοι πηγαίνουν στο σπίτι των γονιών του γαμπρού. Εκεί υπάρχει ένα μπολ με χρωματισμένο νερό όπου τοποθετούνται κέρματα και άλλα μικροαντικείμενα. Τότε οι γονείς ζητούν κάποιο από αυτά και όποιος από τους δύο νεονύμφους βρει τα περισσότερα είναι ο άρχοντας του νέου νοικοκυριού.

Στο Ουζμπεκιστάν, ο γαμπρός ετοιμάζει την προίκα της νύφης, η οποία αποτελείται από 40 πανάκριβα γαμήλια φορέματα. Την επομένη του γάμου η νύφη θα ξεκινήσει για σαράντα μέρες να φορά ένα ένα τα φορέματα. Όταν οι 40 μέρες τελειώσουν, δεν πρέπει να ξαναβάλει τα φορέματα ποτέ. Στη συνέχεια αυτά τα φορέματα ξηλώνονται και φτιάχνουν με το ύφασμα μαξιλάρια για τον καναπέ.

Διαβάστε επίσης:

Αλκοόλ και φαγητό: πόσο επιτρέπεται να καταναλώσετε στους γάμους;

Επιλέξτε νυφικό ανάλογα με το σωματότυπό σας