H κολλητή μου μου ζήτησε να την παντρέψω αλλά τα οικονομικά μου είναι χάλια

Γωγώ Φούντα
H κολλητή μου μου ζήτησε να την παντρέψω αλλά τα οικονομικά μου είναι χάλια

Ψυχραιμία και η λύση θα βρεθεί!

Aγαπητό Queen.gr,

Με λένε Άννα και αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό θέμα. Η κολλητή μου, ή καλύτερα αδερφή μου αποφάσισε να παντρευτεί και όπως είχαμε πει από τα 6 μας, όποια παντρευόταν πρώτη η άλλη θα γινόταν κουμπάρα! Όπωε καταλαβαίνετε, ο κλήρος έπεσε σε μένα! Το πρόβλημα είναι όμως ότι τα οικονομικά μου είναι σε άθλια κατάσταση αυτή την περίοδο. Από την άλλη δε θέλω και να αρνηθώ την πρόταση γιατί ξέρω ότι θα στενοχωρηθεί. Τι με συμβουλεύετε;

Η απάντηση του Queen.gr,

Φίλη Άννα, πίστεψέ μας σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Από την μία η χαρά και η τιμή που σου κάνει το ζευγάρι είναι απερίγραπτη και από την άλλη υπάρχει το θέμα των οικονομικών που κακά τα ψέματα, είναι σημαντικό. Πριν αρνηθείς όμως μπορείς να κάνεις μία εκτενή έρευνα αγοράς και είναι σίγουρο ότι δεν θα απογοητευτείς. Εφόσον μας λες ότι είναι σαν αδερφή σου παίρνουμε ως δεδομένο ότι γνωρίζει την οικονομική σου κατάσταση και επομένως δεν πρόκειται να σε παρεξηγήσει. Αν για παράδειγμα προβληματίζεσαι για το δώρο που θα κάνεις στο ζευγάρι, μπορείς να τους πάρεις κάτι συμβολικό ή κάτι που είναι του γούστου τους και σίγουρα θα τους αρέσει. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις κάτι με τα χεράκια σου το οποίο σίγουρα θα τους συγκινήσει.

Υπάρχει φυσικά και η λύση των φίλων. Για παράδειγμα, αν είστε μία παρέα, μπορείς να ζητήσεις και από τους υπόλοιπους μία οικονομική ενίσχυση, άλλωστε οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Μη διστάσεις να ψάξεις σε σχετικά sites για προσφορές ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσεις άτομα που τυχόν γνωρίζουν. Όσο για το τι θα φορέσεις, αυτό είναι το πιο εύκολο απ' όλα. Οι αστρονομικές τιμές και τα εντυπωσιακά φορέματα αποτελούν παρελθόν. Μπορείς να βρεις υπέροχα κομμάτια με ελάχιστα χρήματα τα οποία θα μπορέσεις να φορέσεις και για ένα ποτό, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι θα πάρεις κάτι πρόχειρο ή κακοφτιαγμένο.