Ένα... επτακούβερτο γλέντι και οι ομαδικοί χοροί!

Γωγώ Φούντα
Ένα... επτακούβερτο γλέντι και οι ομαδικοί χοροί!

Γαμήλια έθιμα από όλο τον κόσμο που δεν θα πιστέψετε καν ότι υπάρχουν!

γαμήλιες παραδόσεις είναι πολλές και διαφορετικές σε όλο τον κόσμο. Και μπορεί να σας φαίνονται παράξενες και πρωτάκουστες, ωστόσο για τους συγκεκριμένους λαούς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού τους.

Εμείς μπορεί να έχουμε το τρικούβερτο γλέντι, στο Μαρόκο όμως ένας γάμος μπορεί να διαρκέσει από τρεις μέχρι και επτά ημέρες! Την πρώτη μέρα η νύφη ακολουθεί μία διαδικασία καθαρισμού με γάλα ενώ στη συνέχεια χρωματίζει τα χέρια της με henna. Καθόλη τη διάρκεια τηε επταήμερης τελετής, η νύφη αλλάζει συνεχώς φορέματα για να δείξει τα προικιά της, ενώ το νυφικό απέχει πολύ από τα παραδοσιακά φορέματα καθώς διαθέτει έντονα χρώματα.

Ένα ακόμη περίεργο έθιμο μας έρχεται από την Πολωνία. Στο γαμήλιο πάρτι, ο χορός με τη νύφη.... αγοράζεται! Συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι υποβάλουν αίτηση χορού με τη νύφη, δίνοντας και το ανάλογο ποσό! Η νύφη φυσικά δεν αρνείται ποτέ. Και γιατί να το κάνει άλλωστε αφού το ποσό που συγκεντρώνει το ζευγάρι είναι αρκετά μεγάλο και σεβαστό!

Tέλος, στην εξωτική Κούβα, η μουσική των γαμήλιων πάρτι είναι ούτως ή άλλως ξεσηκωτική. Το διαφορετικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι οι χοροί δεν χορεύονται ανά ζευγάρια, αλλά ομαδικά. Οι άντρες δηλαδή αλλάζουν συνεχώς ντάμες και στο τέλος του χορού όλοι έχουν χορέψει με όλους!

Διαβάστε επίσης:

Tα πιο συχνά γαμήλια έθιμα και η προέλευσή τους

H «Νύφη Καθρέφτης» από τα Πομακοχώρια...

Ένα ζευγάρι ξύλινες πάπιες για τον γαμπρό