O παγανιστικός γάμος του Jim Morrison με την Patricia Kennealy

O παγανιστικός γάμος του Jim Morrison με την Patricia Kennealy

Και ο μεγάλος του έρωτας με την Pamela Courson

O Jim Morrison γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1943 στην Μελβούρνη της Φλόριντα. Μισός Σκωτσέζος, μισός Ιρλανδός, κατάφερε να αναγνωριστεί ως τραγουδιστής, στιχουργός, κινηματογραφιστής, συγγραφέας και ποιητής. Πέθανε σε ηλικία 27 ετών στις 3 Ιουλίου του 1971, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες. Σύμφωνα με την σύντροφο της ζωής του Pamela Courson, υποτίθεται ότι εισέπνευσε ηρωίνη νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.

Η Courson, κατά καιρούς χρησιμοποιούσε με τη θέληση του καλλιτέχνη το επίθετο Morrison παρότι δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Αντιθέτως ο ροκ σταρ φέρεται να παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα, που βρέθηκε κοντά του σε μία περίοδο (από τις συχνές περιόδους) όπου η σχέση του με την Courson διένυε κρίση.

Το 1970, λοιπόν, ο James Douglas Morrison παντρεύτηκε σε μια κέλτικη νεοπαγανιστική τελετή αρραβώνα-γάμου (handfasting) την συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας και κριτικό της ροκ Patricia Kennealy , ενώπιον μαρτύρων μεταξύ των οποίων και ένας πρεσβυτεριανός πάστορας. Οι δύο τους υπέγραψαν μεν ένα έγγραφο όπου δήλωναν ότι ήταν παντρεμένοι, χωρίς όμως ποτέ να δηλώσουν τον γάμο αυτό στην πολιτεία όπου τελέστηκε προκειμένου να νομιμοποιηθεί. Δεν άργησε και η σχέση αυτή η οποία ευδοκίμησε μέσα σε ένα μυστικιστικό περιβάλλον, ναρκωτικά, σεξουαλικά παιχνίδια και βία να καταρρεύσει.

Το 1971, ο Μοrrison μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι επιστρέφοντας στην Courson, πεθαίνοντας ένα χρόνο μετά και ενώ είχε πάθει κατάθλιψη. Η Courson εν τω μεταξύ έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει είτε ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της. Μαζί με την Patricia Kennealy, εκκρεμούν 20 υποθέσεις πατρότητας του Morrison... Τι πραγμαστικά συνέβη, παραμένει άγνωστο...

Διαβάστε ακόμη:

Ο Old Hollywood Glam γάμος της Nicole Richie με τον Joel Madden

Paul Newman & Joanne Woodward: Ο γάμος τους διήρκεσε πάνω από 50 χρόνια