Μόλις παντρευτήκαμε, αλλά ο άντρας μου δεν φορά τη βέρα του. Μπορώ να τον αναγκάσω;

Μόλις παντρευτήκαμε, αλλά ο άντρας μου δεν φορά τη βέρα του. Μπορώ να τον αναγκάσω;

Το Queen.gr απαντά στις δικές σας γαμήλιες απορίες.

Ερώτηση αναγνώστριας:

Παντρεύτηκα μέσα στον Αύγουστο και όλα κυλάνε τέλεια στη σχέση με τον άντρα μου, εκτός από μια λεπτομέρεια. Επιμένει να μην φορά την βέρα του. Αυτός δεν έχει πρόβλημα, εμένα όμως με ενοχλεί. Μπορώ να κάνω κάτι για να τον αναγκάσω να την φοράει;

Η απάντηση του Queen:

Κοίτα να δεις. Το να «αναγκάζεις» τον άντρα/σύντροφο/αγόρι σου να κάνει κάτι, είναι γενικότερα μια κακή ιδέα, καθώς η ιστορία έχει αποδείξει πως δεν το παίρνουν και πολύ καλά, όσο κι αν σε αγαπάνε. Ειδικά όμως όταν είσαι νιόπαντρη, είναι ακόμα χειρότερη. Δεν θες να ξεκινήσεις έτσι την ζωή σου ως παντρεμένη. Υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις για την συμπεριφορά του.

  • Μπορεί απλά να ξεχνά να την φορέσει το πρωί πριν φύγει από το σπίτι. Λύση; Φρόντιζε να την βάζεις σε ένα βαζάκι δίπλα στα κλειδιά του.
  • Μπορεί να του προκαλεί φαγούρα. Λύση; Πήγαινέ τον σε έναν δερματολόγο.
  • Μπορεί η φύση της δουλειάς του (αν είναι χειρωνακτική, για παράδειγμα) να του το απαγορεύει. Λύση; Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά για αυτό. Ούτε ο Πρίγκιπας William φοράει την δική του για τον ίδιο λόγο, αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα.

Αν όμως δεν τη φορά απλά γιατί δεν θέλει να την φορέσει, τότε καλύτερα είναι να του κάνεις μια κουβέντα, σε χαλαρό κλίμα, ώστε να σου εξηγήσει τον λόγο. Αν αρχίσει να σου λέει μισόλογα του τύπου «οι φίλοι μου με δουλεύουν», «με πιάνει άγχος όταν την κοιτάζω» κλπ, ίσως το θέμα να είναι λίγο πιο σοβαρό από όσο νομίζεις. Πες του πως τον αγαπάς και πως καταλαβαίνεις ότι η αλλαγή από την εργένικη στην έγγαμη ζωή είναι δύσκολη για όλους τους άντρες, αλλά το γεγονός πως είναι παντρεμένος και δεν φορά τη βέρα του δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ή να βοηθήσει στο να το ξεπεράσει. Για την ακρίβεια, το να φορά τη χρυσή βέρα του κάθε μέρα και να μπορεί να την βλέπει ανά πάσα στιγμή ώστε να του θυμίζει την νέα του συντροφική ζωή, θα τον βοηθήσει περισσότερο στο να μπει στον νέο του «ρόλο».

Αν τίποτε από αυτά δεν λύσει το θέμα και εσύ εξακολουθείς να ενοχλείσαι από την στάση του, τότε ίσως να πρέπει να επισκεφθείτε έναν σύμβουλο γάμου. Αλλά αυτό ας το κρατήσουμε για λύση ανάγκης.

Στείλτε μας κι εσείς τις δικές σας γαμήλιες απορίες και προβληματισμούς, εδώ.