Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jacquelin Lee Bouvier & Fitzgerald Kennedy

Οι γάμοι που πέρασαν στην ιστορία: Jacquelin Lee Bouvier & Fitzgerald Kennedy

Ή αλλιώς, Jackie O και JFK, ο πιο εικονικός γάμος στην ιστορία.

Έχουν περάσει σχεδόν 58 χρόνια από τον γάμο που σημάδεψε την Αμερικάνικη, και όχι μόνο, ιστορία, τόσο αυτό καθεαυτό το γεγονός όσο και η πορεία της ζωής του διάσημου ζευγαριού, και ακόμα και σήμερα η μέρα που ο JFK και η Jackie ήρθαν εις σάρκα μίαν δεν έχει ξεχαστεί και οι πιθανότητες δείχνουν πως δεν θα υπάρξει ποτέ μια τέτοια περίπτωση.

Ο γάμος της Jacqueline Lee Bouvier (24 χρονών τότε), όπως ήταν το πλήρες όνομα της Jackie, και του Fitzgerald Kennedy (36 χρονών), έγινε το πρωινό της 12ης Σεπτεμβρίου 1953, στην γραφική εκκλησία St. Mary's Roman Catholic Church, στο Newport του Rhode Island. Οι καλεσμένοι ξεπερνούσαν κατά τι τα 800 άτομα, μεταξύ των οποίων μερικοί εξαιρετικά επιφανείς άνθρωποι της πολιτικής, της showbiz και των τεχνών.
Το ζευγάρι ευλογήθηκε από τον ίδιο τον Πάπα Pius τον 12ο, ενώ κουμπάροι τους ήταν ο Robert Kennedy και η αδερφή της Jackie, Lee Bouvier Canfield.

H Jackie φορούσε το δαντελωτό πέπλο της γιαγιάς της, ένα σεμνό μαργαριταρένιο τσόκερ, ένα διαμαντένιο βραχιόλι, δώρο του γαμπρού και μια τιάρα από άνθη πορτοκαλιάς, ενώ το νυφικό της ήταν ραμμένο από 45 μέτρα υφάσματος faille. Κρατώντας το έθιμο του «κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε», η Jackie φορούσε επίσης μια γαλάζια καλτσοδέτα, ενώ κρατούσε στο χέρι της ένα δαντελωτό μαντήλι που άνηκε στη μητέρα της. Η ανθοδέσμη της αποτελούνταν από λευκές και ροζ ορχιδέες και άνθη γαρδένιας. Ο Kennedy φορούσε ένα πρωινό κοστούμι –είναι πάντα λίγο αστείο το πόση σημασία δίνουμε στην εμφάνιση της νύφης και όχι του γαμπρού.

Στην δεξίωση που ακολούθησε στο πατρικό της Jackie, το Hammersmith Farm, οι καλεσμένοι έφτασαν τους 1700, ενώ το μενού περιλάμβανε φρουτοσαλάτα, κοτόπουλο α λα κρεμ και παγωτό. Η γαμήλια τούρτα του ζευγαριού είχε πέντε «ορόφους», ενώ τη μουσική υπόκρουση της βραδιάς είχε αναλάβει η Meyer Davis Society Band.

Όσο για τον μήνα του μέλιτος, το ζευγάρι δεν λυπήθηκε ούτε έξοδα ούτε χρονικά όρια, μιας και ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Waldorf-Astoria στο Manhattan, έπειτα πέρασαν δύο εβδομάδες στο Acapulco, για να καταλήξουν σε σουίτα στους λόφους της California και πιο συγκεκριμένα στο San Ysidro Ranch στο Montecito.