Αυτά που έμαθα όταν έγινα μαμά

Αυτά που έμαθα όταν έγινα μαμά

Είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσετε όλες όσες είστε μαμάδες ότι η μητρότητα σας άλλαξε ολοσχερώς.

Άλλη γυναίκα ήσασταν πριν και άλλη από τότε που φέρατε έναν καινούριο άνθρωπο στη ζωή.

Πάντα πίστευα ότι οι μαμάδες είναι καλύτεροι άνθρωποι. Γιατί μαθαίνουν να αγαπούν μοναδικά, αληθινά και ανεπανάληπτα. Γιατί μαθαίνουν να συγχωρούν όσο εγωίστριες κι αν είναι. Γιατί δίνουν δεύτερες ευκαιρίες και γιατί το μόνο που μετράει γι’ αυτές είναι τα παιδιά τους...

Όταν έγινα μαμά άλλαξε όλος μου ο κόσμος. Όλη μου η κοσμοθεωρία. Έμαθα νέα πράγματα και απέκτησα καινούρια ενδιαφέροντα. Μια βόλτα στο πάρκο με το καροτσάκι ήταν η καλύτερη διασκέδαση στον κόσμο. Έπαψα να βαριέμαι στα παιδικά πάρτι, και η φροντίδα του μωρού μου ήταν η πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας.

Έμαθα να επιλέγω τα καλύτερα για το παιδί μου. Τρόφιμα, προϊόντα, υλικά. Διάβασα πολλά βιβλία, συμβουλεύτηκα παιδοψυχολόγους έμαθα να φτιάχνω τα πιο λαχταριστά και υγιεινά παιδικά γεύματα. Γιατί πολύ απλά ήθελα να γίνω η τέλεια μαμά!

Μέχρι σήμερα που απέκτησα δύο παιδιά αναρωτιέμαι αν υπάρχει «η τέλεια μαμά». Κι αν υπάρχει, πώς να είναι άραγε; Δεν κάνει ποτέ λάθη;

Έμαθα να αποδέχομαι τα λάθη μου. Συμβιβάστηκα με την ανθρώπινη φύση μου και αποδέχτηκα τα τρωτά μου σημεία. Μαθαίνω στα παιδιά μου ότι δεν υπάρχει τελειότητα και προσπαθώ να τους δείξω και την ευαίσθητη πλευρά μου.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr