Οι δικές σας ιστορίες: Η συντηρητική πεθερά

Οι δικές σας ιστορίες: Η συντηρητική πεθερά

Έχει μια απαρχαιωμένη άποψη για όλα.

Είμαι αρκετά χρόνια παντρεμένη με τον άνδρα μου και έχουμε μια πολύ όμορφη οικογένεια. Το πρόβλημα που έχω με την πεθερά μου είναι ότι είναι υπερβολικά συντηρητική για μένα που μεγάλωσα μέσα σε μια τελείως φιλελεύθερη οικογένεια.

Διαρκώς μας λέει ή μάλλον μας επιβάλλει να πηγαίνουμε στην εκκλησία, να νηστεύουμε, μας λέει τις συντηρητικές της απόψεις για τους ομοφυλόφιλους (και μάλιστα μία φορά δεν δίστασε να το κάνει μπροστά σε ένα ομοφυλόφιλο φίλο μου), για τη θέση της γυναίκας στο σπίτι, για το αν μπορούμε να βγαίνουμε ξεχωριστά ή όχι, για τα «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» εθνικά της φρονήματα και διάφορα τέτοια.

Έχω προσπαθήσει επανειλημμένα να της εξηγήσω κάποια πράγματα αλλά δε φαίνεται να θέλει να καταλάβει. Πιάνω τον εαυτό μου να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και να θέλω να της φωνάξω πόσο στενόμυαλη θεωρώ ότι είναι, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Από την άλλη, δεν αντέχω άλλο τις ανόητες και προπολεμικές απόψεις και υποδείξεις της. Φοβάμαι μη μου ξεφύγει καμιά βαριά κουβέντα καμιά μέρα...