Ένα γράμμα σε εσένα μαμά που γέννησες πρόωρα

Ένα γράμμα σε εσένα μαμά που γέννησες πρόωρα

Είναι δυνατόν να γεννιούνται μωρά μόλις 800 γραμμάρια; Κι όμως! Όχι μόνο γεννιούνται αλλά είναι και οι μεγαλύτεροι μαχητές της ζωής! Παλεύουν από το πρώτο δευτερόλεπτο που βγαίνουν σε αυτό τον κόσμο για την πρώτη ανάσα της επιβίωσης!

Δίπλα σε όλες αυτές τις μαμάδες βρίσκονται τα Pampers. Πραγματικά δεν γνώριζα ότι υπάρχουν τόσο μικρές πάνες για πρόωρα μωρά, δεν γνώριζα ότι δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τις Μαίες Μονάδων Νοσηλείας Νεογνών, ότι σχεδιάστηκαν ειδικά για να βελτιώσουν την άνεση κάθε μωρού, για να βοηθήσουν στη φροντίδα της επιδερμίδας τους στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των μαιευτηρίων και πως τα Pampers Preemies δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες που έχουν τα πρόωρα νεογνά.

Όλα αυτά τα έμαθα μέσα από τo βίντεο που είδα χθες αργά το βράδυ και που στάθηκε αφορμή για το γράμμα που αποφάσισα να γράψω σε εσένα μαμά που γέννησες πρόωρα το μωρό σου...

Μια ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης, ένα ανάλαφρο φτερούγισμα στην κοιλιά, δάκρυα χαράς στο πρώτο υπερηχογράφημα, μήνες αναμονής, ελπίδες πως όλα θα πάνε καλά και μια πρόωρη γέννα! Αυτό έζησες. Έφερες στον κόσμο πρόωρα το μωρό σου. Δεν το ήθελες και δεν το περίμενες. Αλλιώς φανταζόσουν την ημέρα του τοκετού. Έτυχε ή έπρεπε για δικό σου καλό και για καλό του παιδιού σου να έρθει στον κόσμο πρόωρα. Μη νιώθεις τύψεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr