Πεθερικά: Οι... Συμπληγάδες του γάμου

Πεθερικά: Οι... Συμπληγάδες του γάμου

Πώς να βγείτε στην αντίπερα όχθη

Μπορεί να κοιτάζετε το σύντροφό σας στα μάτια και να αναφωνείτε: "Είμαστε τέλειοι ο ένας για τον άλλο", αλλά μπορεί να μην ισχύει το ίδιο και για τις οικογένειές σας. Όταν παντρευόμαστε αποκτούμε όλοι μας νέους συγγενείς και φυσικά τους γονείς του αγαπημένου μας. Αν είναι ευγενικοί και καλόκαρδοι άνθρωποι, τότε όλα θα πάνε μια χαρά. Αν όμως είναι δύστροποι για κάποιους λόγους;

Εντάξει μην φοβάστε όλα μπορούν να λυθούν αρκεί να είστε ενωμένοι με τον σύζυγό σας και να έχετε κοινή τακτική. Οι γάμοι συνήθως βγάζουν ή τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων που εμπλέκονται άμεσα ή τον χειρότερο. Εδώ δεν υπάρχει μέση κατάσταση και μπορεί τα πεθερικά σας να είναι δυστυχώς δύσκολοι άνθρωποι. Μερικές φορές βοηθάει το να βλέπετε τα πράγματα από τη δική τους πλευρά. Μπορεί να νιώθουν ότι τους αφήνετε έξω από τις προετοιμασίες του γάμου, ότι παίρνετε αποφάσεις χωρίς να ζητάτε τη γνώμη τους και ότι κανονίζετε διάφορα χωρίς να τους ενημερώνετε εγκαίρως. Πολλές φορές βέβαια νιώθουν ότι παίρνετε από κοντά τους το γιο τους και αυτό δεν μπορούν να το δεχτούν εύκολα.

Για σοβαρά και δύσκολα ζητήματα, αφήστε τον μέλλοντα σύζυγό σας να συζητά με τους γονείς του. Αυτός τους ξέρει σίγουρα να τους χειρίζεται καλύτερα, έχει κάνει πολλές συζητήσεις μαζί τους, οπότε όπως και να εξελιχθεί μια κουβέντα, είναι σίγουρα ευκολότερο να δεχτούν κάποιες αποφάσεις σας, αν τις ανακοινώσει ο γιος τους. Ακόμη και αν τσακωθούν, το ζήτημα θα ξεπεραστεί πολύ γρήγορα.

Δείξτε όμως κι εσείς συνεργάσιμη, δίνοντας τους τη χαρά να είναι ενημερωμένοι για κάποια σχέδιά σας που μπορεί να αφορούν π.χ. την οργάνωση του γάμου. Έτσι δεν θα νιώθουν αποκομμένοι ή ότι τους απομακρύνετε από το παιδί τους. Αν εσείς και ο μέλλοντας σύζυγός σας, έχετε κάποια διαφωνία, μην ανακατέψετε σε καμιά περίπτωση τους γονείς σας. Εσείς θα βρείτε την όποια λύση και θα συνεχίσετε τη ζωή σας, χωρίς να τους τροφοδοτήσετε με κάτι που μπορεί να θυμούνται δημιουργώντας σας μεγαλύτερο πρόβλημα.

Γενικά μην παίρνετε προσωπικά την όχι τόσο καλή συμπεριφορά τους. Ο γιος τους σας διάλεξε όχι εκείνοι, ούτε εσείς αυτούς. Φροντίστε λοιπόν να είστε ευγενικές μαζί τους για να μην μπορούν να σας προσάψουν τίποτα και δώστε τους χρόνο μετά το γάμο για να προσαρμοστούν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Καλή τύχη, λοιπόν!